Съюзниците на британския премиер Борис Джонсън твърдят, че заговорът срещу

...
Съюзниците на британския премиер Борис Джонсън твърдят, че заговорът срещу
Коментари Харесай

Съдбата на Борис Джонсън зависи от разселедването на "партигейт"

Съюзниците на английския министър председател Борис Джонсън настояват, че заговорът против него за премахването му е бил укротен за в този момент, само че бъдещето му може да зависи от заключенията в следствието на държавния чиновник Сю Грей на събиранията на Даунинг стрийт по време на локдаун.

Сю Грей би трябвало да разгласява нейното следствие идната седмица. В Народното събрание министър председателят Борис Джонсън прикани да се изчака резултата от него откакто още веднъж бе бомбардиран с апели за оставка, в това число от досегашния му сподвижник и някогашен министър за Брекзит Дейвид Дейвис.

В същото време някои английски медии разясняват през днешния ден, че прекосяването на депутата Крисчън Уейкфорд в редиците на лейбъристите - най-големите врагове на торите – е туширало ненапълно разгорелите се пристрастености в лагера на Консервативната партия през последните дни.

Джой Мориси, която сходно на Крисчън Уейкфорд завоюва депутатско място на последните общи избори през 2019 година, съобщи, че нищо не може да сплоти повече партията от това да види по какъв начин някой минава на отсрещната страна в Народното събрание.

Тази заран министърът на опазването на здравето Саджид Джавид съобщи за Би Би Си:

" Ако има хора в ядрото на държавното управление, които не са следвали разпоредбите, те би трябвало да бъдат дисциплинарно осъдени, само че при всички положения би трябвало да се изчака резултата от следствието “.

До момента 6 депутати от Консервативната партия обществено са декларирали, че са внесли писма в " Комитет 1922 “ с искане на избор на съмнение на премиера. Бройката обаче може да е по-голяма. Необходими са 54 писма, с цел да се стигне до гласоподаване избор на съмнение на Джонсън.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР