Съюзът на загрижените учени (UCS) призова федералните и щатските власти

...
Съюзът на загрижените учени (UCS) призова федералните и щатските власти
Коментари Харесай

Съюзът на загрижените учени призовава за запазване на атомната енергетика в САЩ


Съюзът на загрижените учени (UCS) прикани федералните и щатските управляващи в Съединени американски щати да оказват помощ за запазването на безвредно работещите АЕЦ, които рискуват авансово да бъдат затворени. Целта е да се подсигурява, че нисковъглеродната сила, която създават, няма да бъде сменена от изкопаеми горива, оповестява world-nuclear.news.org.

Повече от една трета от АЕЦ в страната могат да бъдат затворени авансово през идващото десетилетие, преди приключването на лицензите им, като нисковъглеродната електрическа енергия, която създават евентуално ще бъде сменена от природен газ и въглища, сочи последният разбор на съюза.

Докладът на UCS предлага приемане на национални стандарти за нисковъглеродната електрическа енергия, което да препятства евентуалното затваряне на централите, посочени в разбора. Това ще помогне на Съединени американски щати да изпълнят отговорностите си в границите на Парижкото съглашение за климата.

„ Съединени американски щати стоят пред алтернатива “, съобщи Стив Клемър, създател на отчета и шеф в UCS. „ Атомните централи са под стопански напън във времена, когато имаме потребност от всеки източник на нисковъглеродна сила за заменяне на остаряващите въглищни централи и прекомерното осланяне на природния газ “.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР