Съюзът на юристите в България /СЮБ/ изпрати отворено писмо до

...
Съюзът на юристите в България /СЮБ/ изпрати отворено писмо до
Коментари Харесай

Съюзът на юристите с призив към депутатите: Оттеглете проекта за нова Конституция

Съюзът на юристите в България /СЮБ/ изпрати отворено писмо до ръководителя на Народното събрание, министър-председателя и медиите, в което приканва законопроектът за нова Конституция, импортиран в Народното събрание от 127 народни представители, да бъде отдръпнат.

Според организацията планът е създаден в нарушаване на конституционни условия, и на правила и правила на законодателния развой. Анализът на плана показвал още и "палиативни промени от компетентността на Обикновено Народно заседание и повтаряне на над 90 % от наредбите на настоящата Конституция ".

От СЮБ показват още, че "изготвянето на план на нова Конституция изисква задълбочена оценка на въздействието, както на настоящия нормативен акт, по този начин и на проекта; ценене на правилата на нужда, аргументираност, предвидимост, неприкритост, координация, субсидиарност, пропорция и стабилност; оптималната бистрота, гласност, присъединяване на обществеността и на първо място, присъединяване на най-изтъкнатите ни адвокати, както от практиката, по този начин и от доктрината ".

"Конституцията не може и не би трябвало да бъде пленник на политически ходове с очакване на дивиденти по време или на политическо оцеляване ", се споделя още в отвореното писмо изпратено от Съюза на юристите в България. В края на писмото организацията напомня "за следващ (девети) път ", че България към този момент е единствената страна в Европейски Съюз, която няма консолидирано законодателство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР