Съюзът на организациите за любителско изкуство внесе жалба в административния

...
Съюзът на организациите за любителско изкуство внесе жалба в административния
Коментари Харесай

Съюз за любителско изкуство:Локдаунът е незаконен

Съюзът на организациите за любителско изкуство внесе тъжба в административния съд в София против заповедта на здравния министър от 18 март 2021.

Според сдружението тази заповед е издадена незаконосъобразно, опонира на Конституцията и Закона за нормативните актове и основава двойни стандарти за обособени групи и сектори в икономическия и обществения живот на страната. Заповедта на министъра не е предходна процедурата за публично разискване, както се изисква съгласно Закона за административните актове. Освен това всеки акт би трябвало да бъде обнародван и не би могъл да породи правно деяние преди този момент.

" Това я прави юридически недействителен акт, който не може да трансферира отговорност върху получателите й за нейното съблюдаване, само че въпреки всичко контрола за това се реализира от съда и единствено той може да я разгласи за такава ", съгласно организацията. Затова СОЛИ от името на своите членове - разнообразни физически и юридически лица - свободни специалности, които са най-силно наранени от ограничаващите ограничения, апелира тази заповед на министъра, с което цели да отбрани правата освен на своите членове, само че и да отбрани правата на децата, които развиват изкуството и усъвършенстват своите физическо, психическо и интелектуално развиване и гении в разнообразни области на изкуството.

Заповедта нарушава човешки стопански и обществени права и свободи, ограничавайки ги за сметка на недоказани статистики, разбори и данни, които си опонират, даже на уеб страницата на Министерство на здравеопазването и изнесени от самата администрация на Министерство на здравеопазването, съгласно организацията. Няма по-перфидна свирепост от тази, с която се опитваш да нарушиш свободата на човечеството под претекст за отбрана на здравето му, считат от СОЛИ.

Само преди седмица от съюза изпратиха своята първа позиция до премиера Бойко Борисов, министъра на културата Боил Банов и здравния министър Костадин Ангелов, като обявиха, че са подготвени за митинг.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР