Съюзът на артистите в България раздаде наградите Икар“ на 100-годишния

...
Съюзът на артистите в България раздаде наградите Икар“ на 100-годишния
Коментари Харесай

„Икар“ 2021 - голямата Татяна Лолова получи посмъртна награда

Съюзът на артистите в България раздаде премиите „ Икар “ на 100-годишния си празник . За най-хубав театър бе отличен „ Боклук “ на Театър 199.

Починалата през март звезда на българския спектакъл Татяна Лолова получи посмъртно премията " Икар 2021 " за извънреден принос към българския спектакъл на гала довечера. Наградата одобриха нейни внуци

Най-добрият театър  според журито е " Боклук ", изигран на сцената на камерния спектакъл 199. Текстът е на актрисата Елена Телбис, която взе премията за драматургичен текст на Гилдията на театроведите, критиците и драматурзите. " Боклук " взе и премията на публиката

Водещата женска роля  е изиграна през сезона от Ирини Жанбонас за Марта в " Кой се бои от Вирджиния Улф " от Едуард Олби, реж. Стоян Радев, реши журито. Превъплъщението е забелязано от публиката на Малък градски спектакъл " Зад канала ".

Валери Йорданов, превъплътил се в облика на Рамадан Дервишов в " Караконджул " по " Дервишово семе " на Николай Хайтов, е отличен в категорията " водеща мъжка роля ". Изпълнението му е под режисурата на Стоян Радевна сцената на Народен спектакъл " Иван Вазов "

За театрален  дебют  беше отличена актрисата Надежда Колева за осъществяването на ролята на Настенка в постановката " Бели нощи " по Фьодор Достоевски на сцената на театрална работилница " Сфумато "

Най-добрата  поддържаща женска роля  през последния сезон е изиграла съгласно журито Радена Вълканова за ролята ѝ в " Капитал(на) неточност " по Йодьон декор Хорват. Под режисурата на Иван Пантелеев тя е отличена за ролята си, изиграна на сцената на Народен спектакъл " Иван Вазов "

Най-добра  поддържаща мъжка роля  според журито е изиграл Александър Тонев, превъплътил се в облика на Санчо Панса в " Дон Кихот " от Мигел де Сервантес в Драматично-куклен спектакъл " Константин Величков " - Пазарджик

Начало на театралното събитие, което бе отдадено и на 100-годишнитата от основаването на Съюза на артистите в България, сложи рапърът Ицо Хазарта със сатирична ария, отдадена на пандемията от Ковид-19. С осъществяване се включи и цигуларят Васко Василев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР