Сайтът Tumblr, някога царство на еротичното съдържание, отново разреши изображенията ...

Сайтът Tumblr, някога царство на еротичното съдържание, отново разреши изображенията

Голотата се завръща в Tumblr, но не и порното

Сайтът Tumblr, в миналото царство на еротичното наличие, още веднъж позволи изображенията на голи тела.

Е, ненапълно. Нови промени в разпоредбите показват, че въпреки " голотата и други типове наличие за възрастни като цяло са добре пристигнали ", това не важи за чисто порнографско наличие.

И по-конкретно образно обрисуване на полови актове или наличие с " фокус върху гениталии ".

При основаването си през 2007 година Tumblr позволяваше всевъзможни сходни постове. Официалните правила тогава безусловно гласяха " Go nuts, show nuts. Whatever " (Лудейте, показвайте орехчета. Все тая.), а потребителите се възползваха, пълнейки платформата с всичко - от актова снимка до GIF-ове и клипове с близки проекти на полови актове.

След 11 години полово разкрепостени правила, политиката на Tumblr по въпроса беше изменена през 2018 година с цялостна възбрана на голотата в платформата (включително и женски зърна). Решението за това беше взето, когато притежател на уеб страницата беше телекомуникационният колос Verizon.

Gizmodo напомнят, че на доктрина са били разрешени изключения за " художествени произведения ", само че логаритъмът не е правил изключително добра работа в това да оставя такова наличие.

В резултата на смяната доста консуматори, а също по този начин и създатели и даже основатели на наличие за възрастни, напуснаха уеб страницата и се пренасочиха към места като Twitter, където разпоредбите не бяха по този начин строги.

През 2019 година обаче Tumblr беше платен от Automattic Inc., компанията-майка на Wordpress.com, и то за скромната сума от 3 милиона $. Няколко години по-късно уеб сайтът прави стъпка обратно към голото си минало с новите правила.

Но има причина порното да остава неразрешено.

" Нито една интернет услуга през 2022 година не може да има разпоредбите, които Tumblr имаше през 2007 година Лично аз съм екстрeмно либертариански надъхан що се отнася до това какво възрастни при взаимно единодушие могат да споделят и по принцип поддържам " go nuts, show nuts ", само че небрежната, другарски настроена към порното епоха на ранния интернет през днешния ден е невъзможна ", изясни изпълнителният шеф на Automatic Inc. Мат Мъленвег в своя обява през септември.

Той се аргументира с това, че фирмите за кредитни карти не са добронaмерени към порнографското наличие (за образец показва, че PornHub към този момент не може да получава заплащания с кредитна карта).

" Ако загубим опцията да обработваме заплащания с кредитни карти, това няма просто да заплаши Tumblr, само че и всички над 2000 души в 97 страни, които работят в Automattic по всичките ни артикули ", показва изпълнителният шеф.

Допълва, че сходна политика против порнографията имат и онлайн магазините за приложения. И до момента в който през 2007 година главния трафик на Tumblr e бил от компютър, през днешния ден 85% от прегледи на страници са от мобилни устройства.

" Ако Apple банне за непрекъснато Tumblr от AppStore, евентуално ще би трябвало да закрием услугата ", ясно декларира той, като в това време показва, че не схваща по какъв начин на Reddit и Twitter сходен бан им се разминава.

Като фактор акцентира и проблемите на съвремието - всеки има смарт телефон с камера, с която може да направи фотоси и видео и след това без единодушието на различен човек да ги качи в интернет. И така като Tumblr няма опция да удостоверява самоличността на всеки консуматор, качил наличие за възрастни, такова просто няма по какъв начин да се качва.

По думите на Мъленвег в случай че искаш да стартираш обществена мрежа със наличие за възрастни през 2022 година, тя би трябвало да не бъде за мобилни устройства; да приема заплащания в криптовалути; да има по какъв начин да конвертира това крипто във фиатни пари, с цел да движи бизнеса си; да свърши доста работа за засвидетелствуване самоличността и възрастта на потребителите, и най-после - да изкара доста пари.

" По мои калкулации ще ти трябват по 7 милиона $ на година за всеки 1 милион консуматори на ден, с цел да успееш да покриеш сървърното пространство и трафика (GIF-овете и клиповете, споделяни в Tumblr, употребяват доста и от двете) в допълнение към разноските за хостинг, модерация, единодушие и разработки ", отсича изпълнителният шеф на Automattic.

Ето за какво моли потребителите: " Не нападайте компании за това, че следват законовите и бизнес действителности такива, каквито са. "

Източник: webcafe.bgКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg