Сайтът на Националната агенция по приходите е недостъпен. Това става

...
Сайтът на Националната агенция по приходите е недостъпен. Това става
Коментари Харесай

Сайтът на НАП пак се срина

Сайтът на Националната организация по приходите е недосегаем. Това излиза наяве при отваряне на интернет страницата на приходната организация. Вместо начална страница излиза надпис " Възникна неточност в работата на системата ". 

Пред сътрудниците от уеб страницата Клуб Z представителят на Агенцията Росен Бъчваров разяснява, че сега ИТ експертите правят замяна на хардуерни елементи на системата и тя ще бъде налична скоро. По думите му операцията не е планувана авансово. 

" Всички електронни услуги на Националната организация по приходите са налични ", безапелационен беше Бъчваров. 

При отварянето на страницата, обособен надпис предлага вход с хиперлинк към портала за електронни услуги на ведомството. 

Сриването на уеб страницата идва единствено няколко месеца откакто един от сървърите на Национална агенция за приходите беше ударен посредством хакерската офанзива, при която в интернет пространството изтекоха милиони персонални данни на български жители. 

Прокуратурата изправи пред съда собственика на ИТ компанията " ТАД Груп " Иван Тодоров и неговите чиновници Георги Янков и Кристиян Бойков и ги упрекна в кибертероризъм. Беше основана специфична анкетна комисия в Народното събрание, която да обясни аргументите за допускането на такава офанзива. Комисията за отбрана на персоналните данни пък разгласи, че ще санкции Национална агенция за приходите с 5 милиона лв., поради това, че не е съумяла да отбрани поверената й информация, както изискват и родният закон, и европейският правилник за запазване на персоналните данни. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР