Сайтът на Кремъл публикува поздравително послание от руския президент Владимир

...
Сайтът на Кремъл публикува поздравително послание от руския президент Владимир
Коментари Харесай

Путин: Както през 1945 година победата ще бъде наша!

Сайтът на Кремъл разгласява приветствено обръщение от съветския президент Владимир Путин към задгранични водачи във връзка 77-ата годишнина от успеха във Втората международна война, нарчина в Русия " Великата отечествена война ", осведоми съветската работа на Би Би Си.

В телеграми до главите на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национални републики Путин сподели, че през днешния ден съветските военнослужещи " като техните предшественици " се " борят за освобождението на родната си земя от нацистката нечистотия. Путин изрази убеденост, че както в 1945 година, успеха ще бъде наша ", написа в уеб страницата на Кремъл.

Тези телеграми бяха изпратени до водачите на следните страни: Азербайджан, Армения, Беларус, Казахстан, Киргизстан, Молдова, Таджикистан, Туркменистан, Узбекистан, самопровъзгласилите се ДНР и ЛНР, Абхазия, Южна Осетия, както и до " народите на Грузия и Украйна ".

На уеб страницата на Кремъл се показва, че в известие, адресирано до ветераните от войната и жители на Украйна, Путин " акцентира недопустимостта на реванша на идеологическите наследници на победените във Великата отечествена война ".

В неделя сутринта президентът на Украйна записа видеообръщение във връзка Деня на паметта и помиряването (така назовават в Украйна 9май), в което съпоставя съветската инвазия в Украйна с дейностите на нацистка Германия по време на Втората международна война.

" Тази година споделяме " Никога повече " по друг метод. Чуваме " Никога повече " по друг метод. Звучи мъчително, грубо. Без възклицание, само че с загадъчен знак. Казвате: в никакъв случай повече? Кажете на Украйна това ", сподели Зеленски.

Според Зеленски Русия провежда " кървава реорганизация на нацизма " в Украйна, само че " никое зло няма да избяга от отговорност и няма да може да се скрие в бункер ".
 Един по-различен 9 май в Русия
Един по-различен 9 май в Русия

С какво " специфичната интервенция " трансформира празника
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР