Сайтът на фалиралия всекидневник „Конкурент“ онзи ден съвсем съзнателно предизвика

...
Сайтът на фалиралия всекидневник „Конкурент“ онзи ден съвсем съзнателно предизвика
Коментари Харесай

На вниманието на прокуратурата! Сайтът на фалиралия „Конкурент“ предизвика масова психоза в Мездра, от общината успокояват хората

Сайтът на банкрутиралия ежедневник „ Конкурент “ оня ден напълно умишлено провокира всеобща неуравновесеност в Мездра, откри инспекция на организация BulNews.
Във вторник електронният портал на изданието разгласява непроверената информация за открит болен от ковид и подлуди жителите на железничарското градче. В момента хората са извънредно чувствителни по тематиката със смъртоностната болест и е задоволителна дребна искра, с цел да се възпламени обществото.
Точно това се случи след „ извънредната “ подправена вест за жена, която е пациент в локалната болница и се чака да „ възпламени “ града със болестта. Още самото заглавие на материала „ Само в „ Конкурент”! Жена може да „ запали” заразяване с COVID-19 в Мездра “ е подвеждащо и манипулативно, защото от самия текст излиза наяве, че сходно нещо няма по какъв начин да стане. С половин уста основният редактор Георги Александров, известен като Гошо Синдика, признава, че оповестените изказвания не са от нито една институция, само че все пак той пуска свободните си съчинения, криейки се зад „ май “, „ несъмнено “, „ импровизирано “ и така нататък
Сензационната „ вест “ бе по този начин съшита с „ бели конци “, че нито една локална медия не си разреши да я тиражира, защото ясно личеше манипулативният й темперамент.
На идващия ден – сряда, от същия уебсайт очевидно бяха решили, че суматохата не е на задоволително равнище и гръмнаха с ново ужасно заглавие: „ Докато чакат резултати за Covid-19, взеха нови проби в Мездра “. Това дефинитивно нагрети напрежение в обществото и затова общината бе принудена да популяризира публично послание към жителите да не се паникьосват: „ Община Мездра приканва жителите да се доверяват единствено на публична, достоверна и тествана информация по отношение на разпространяването на COVID-19 в Република България и противоепидемичните ограничения за битка със болестта, и да не употребяват недостоверни източници на информация “. На понятен език това значи, че кметът Иван Аспарухов споделя на своите съграждани да не имат вяра на уеб страницата на „ Конкурент “, защото той е обезсърчителен източник на информация.
По-късно през вчерашния ден Гошо Синдика пусна материал с безличното заглавие „ Излезе втората проба на дамата от Мездра “, от който излиза наяве, че нито дамата е болна от ковид, нито някой ще „ възпламени “ Мездра.
Така лъсна меракът на умиращия уебсайт да натрупа трафик за сметка на възприятията на читателите си. По стандартите на положителната публицистика, този материал въобще не би трябвало да стига до хората, защото няма нито един доказан факт в него. Всеки ден при проучванията на пациенти с бърз тест има подозрения за ковид, само че те не се афишират от РЗИ и лекарите, до момента в който не бъдат доказани посредством PCR метода. Едва по-късно институциите разгласяват публична информация и я оповестяват на конференциите на ген. Мутафчийски.
Съмненията за дамата в Мездра са едни от стотиците, които излизат при бърз тест, само че по-късно остават непотвърдени от спомагателните проучвания. Няма никаква причина която и да е медия да тиражира това като сериозна вест, с изключение на една – трупането на трафик. Точно затова „ Конкурент “ два дни полагаше съществени старания посредством своите изявления да всява суматоха в Мездра.
Не за първи път Гошо Синдика пуска непроверена „ сензационна “ информация, която по-късно опровергава с половин уста. Точно този фасон на работа докара всекидневника до банкрут и явно той ще бъде употребен, до момента в който дребничкият основен редактор управлява изданието.
В съответния случай обаче става въпрос за публикуването на манипулативна информация по време на изключително състояние. Нарушението е извънредно тежко, защото е тиражирана неокончателна, неофициална, непотвърдена информация, с която е провокирана всеобща суматоха в обществото.
В Мездра евентуално има кадърни адвокати, които да подадат сигнал до районната прокуратура за закононарушение по член 326 от Наказателен кодекс. С оглед на високата социална заплаха на действието, магистратите могат да привлекат към наказателна отговорност длъжностното лице, което със своите дейности е провокирало суматоха и безпокойствие в обществото. Доказателствата не престават да са налични на уеб страницата на „ Конкурент “.
Това е единственият метод да се спре практиката на Гошо Синдика да натрупа трафик посредством подправени вести по време на изключителното състояние.
Търсят се смели жители и работливи прокурори, които да застанат като стена пред фабриката за ментета на умиращия „ Конкурент “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР