Сайтът Българска илюстрация и Столичната библиотека организират Национално биенале на

...
Сайтът Българска илюстрация и Столичната библиотека организират Национално биенале на
Коментари Харесай

През октомври ще се проведе Национално биенале на българската илюстрация

Сайтът " Българска илюстрация " и Столичната библиотека провеждат Национално биенале на българската илюстрация. Със събитието ще бъдат маркирани 90-годишнината на Столичната библиотека и 50 години от първата национална галерия, съобщи в предаването " Нощен Хоризонт " Милена Радева от уеб страницата " Българска илюстрация “:
" Столичната библиотека е може би едно от най-правилните места за представянето на актуалните художници, които работят в областта на илюстрацията, тъй като те освен разполагат с чудесна зала за мотива, само че и с голям богат фонд от книги, които ние ще представим дружно с актуалната галерия, правейки една ретроспективна стъпка обратно, с цел да представим и първото биенале, което е било преди толкоз години. И в действителност ще създадем като две обособени изложения за сегашните художници, които встъпват в биеналето, и тези, които са го почнали. "
Събирането на произведения за Националното биенале продължава до 4 октомври, а изложбата ще бъде на 24 октомври в изложбената зала " София " в Столичната библиотека.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР