Съвсем случайно учени от Йелския университет откриха начин, благодарение на

...
Съвсем случайно учени от Йелския университет откриха начин, благодарение на
Коментари Харесай

Ще имаме ли лек срещу напълняване?!


Съвсем инцидентно учени от Йелския университет откриха метод, с помощта на който евентуално ще можем да ядем колкото си желаеме, без да наддаваме.

По време на опит откривателите редактират два гена, принадлежащи на лимфната система, които са свързани с поглъщането на мастни частици и синтезирането на така наречен хиломикрони.

Хиломикроните са частици формирани значително от триглицериди и малко холестерол, фосфолипиди и нищожно количество протеини. Образуват се от клетките на чревната лигавица и функционалността им е да транспортират признатите с храната мазнини от червата до всички тъкани на организма. Отделят се 2-3 часа след хранене.

Изследователите стартират опита мислейки, че посредством редактирането на въпросните гени ще получат наддаване на тегло.

Резултатът обаче ги изненадал, вместо напълняване при изобилен на мазнини хранителен режим се случило тъкмо противоположното, опазване на изходното тегло.

Екип установи, че отсъствието на две молекули затваря профилираните съдове на лимфната тъкан и предотвратява усвояването на хиломикроните.

Свързани публикации.. Как да отслабнем бързо, освен това здравословно? (І част) 11 Ниацинът – понижава липидите в кръвта 0 Кой е най-ефективният инструмент за намаляване? 2

Липидите се усвоят от лимфатичната тъкан в червата посредством „ входове “, наречени лактеали. В по-голяма част от времето прекосяването на липидите в съдовете се управлява посредством проникващи бутонови структури. При липса на васкуларен ендотелен фактор 1 и невропилин 1 се развиват съдове, които се затварят и липидите се отделят от организма, вместо да бъдат усвоени от съдовете. Този „ цип “ резултат може да се реализира и като се попречва Rho- киназата ROCK.

Инхибитор на ROCK към този момент се употребява при лекуване на глаукома, което разрешава следенето на новооткритият резултат, обвързван с усвояването на липиди и телесното тегло.

Предстои още изследователска работа преди да се пристъпи към изобретяването съответно на медикамент, които може да се приема от хора за намаление на липидите в организма.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР