Съвсем скоро най-големият и гъсто населен жилищен комплекс в Бургас

...
Съвсем скоро най-големият и гъсто населен жилищен комплекс в Бургас
Коментари Харесай

Подписаха договор за изграждането на младежки център в бургаския квартал Меден рудник

Съвсем скоро най-големият и гъсто обитаем жилищен комплекс в Бургас - " Меден рудник ", ще се снабди със напълно нов и съвременен Младежки културен център. Инфраструктурната облага ще се намира в непосредствена непосредственост до СУ " Петко Росен " /поляната против блок 28/.
Договорът за създаване на Младежкия център бе подписан през днешния ден в София и връчен от министъра на образованието Красимир Вълчев на заместник-кмета по опазване на здравето, обучение и юношески действия на Бургас Йорданка Ананиева.
" С реализацията му Община Бургас ще сътвори притегателно място, в което младежите ще имат опция да се усъвършенстват и да осъществят концепциите си ", показа кметът Димитър Николов.
Младежкият център ще бъде със застроена повърхност от 1153 кв. м. и ще има един главен сутеренен етаж с два спомагателни по-малки етажа, служещи за настаняване и отдих със съответните прилежащи пространства към тях.

В него ще има огромна мултифункционална зала със сгъваеми трибуни за 180 седящи места и сцена с опция за делене на две по-малки зали за осъществяване на представления, концерти, конференции, конгреси и кръгли маси. Второто равнище на постройката е за сервизни пространства, а третото е планувано за настаняване с 13 стаи. В младежкия център ще има заведение за посетителите и за гостите на зоната за настаняване.
Центърът ще предлага условия за осъществяване на интернационалните юношески обмени, неофициално обучение, районни визити, клубове по ползи, образования, стартъп пространства, а услугите ще бъдат налични за всички младежи.
 Община Бургас е на край в състезанието Transformative Cities Община Бургас е на край в състезанието Transformative Cities
Община Бургас е измежду финалистите в самодейността Transformative Cities. Тя има за цел да отличи и разпространява положителните образци по света...

Проектът " Създаване на Младежки интернационален център - Бургас " е по Програма " Местно развиване, понижаване на бедността и усъвършенствано включване на уязвими групи " към Финансовия механизъм на Европейско икономическо пространство 2014-2021 година Центърът в к-с " Меден рудник " ще покрива високи стандарти на Съвета на Европа за младежка работа и ще дава качествени и разнородни услуги за младежкия бранш.
Проектът е с дълготрайност 3,5 години, а сътрудник на Община Бургас в плана е Община Рейкявик, Исландия, което ще насърчи интернационалното съдействие и обменът на положителни практики сред младежките центрове в двете страни.
Програма " Местно развиване, понижава бедността и усъвършенствано включване на уязвими групи " ще даде опция за създаване на сходни центрове с изключение на в Бургас и в Габрово, Монтана и Перник.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР