Съвсем скоро Държавната петролна компания ще бъде закрита, съобщи вицепремиерът

...
Съвсем скоро Държавната петролна компания ще бъде закрита, съобщи вицепремиерът
Коментари Харесай

Закриват Държавната петролна компания |

Съвсем скоро Държавната петролна компания ще бъде закрита, заяви вицепремиерът по стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова.

" Съвсем скоро държавното управление ще одобри законопроект, с който се закрива Държавната петролна компания. Това е несъмнено, към този момент има решение на Министерски съвет ", съобщи тя по време на съвещанието на парламентарната комисия по стопанска система и нововъведения.

Държавната петролна компания беше с принципал министърът на стопанската система. Идеята беше на Бойко Борисов, който искаше държавна верига бензиностанции. Освен това ДПК трябваше да поддържа държавните запаси и военновременните ресурси от петрол и нефтопродукти, както и да съхранява запасите.

След редица рецензии към ДПК през лятото . Владислав Панев тогава разяснява, че макар че в кухото сдружение бяха налети десетки милиони левове и назначени десетки чиновници, не бе построена нито една " държавна бензиностанция ", а за заплати на безсмисленото сдружение изтичат стотици хиляди левове всеки месец.

Това предложевие беше признато и от Политическа партия, Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия и сред четирите политически обединения.

Нинова през днешния ден заяви , че въпросът за съхранението на запасите на горива остава открит.

" Обсъждаме компаниите, които са длъжни по закон да съхраняват ресурси, да заплатят това обвързване, а страната да ги купува, съхранява и да дава отговор, с цел да бъдат те безусловно обезпечени и да не зависят от частни ползи, от това коя компания дали ги съхранява, или не ", разяснява тя, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР