Съвременният ритъм на живот определено наложи своите нови правила, включително

...
Съвременният ритъм на живот определено наложи своите нови правила, включително
Коментари Харесай

Уреди за бавно готвене – какви са предимствата им?

Съвременният темп на живот несъмнено наложи своите нови правила, в това число и във връзка с здравословното подготвяне на храната. В това отношение модерните уреди за постепенно готвене са незаменими.

Затова и обработените по този метод храни започнаха все по-често да се появяват на масата. Производителите на сходни уреди оферират разнородни разновидности, които освен ви оказват помощ да спестите време за готвене, само че и се грижат за вашето здраве. Колегите от споделят най-важното, което би трябвало да знаем за тези уреди.
Уреди за постепенно готвене – къде е фокусът?
Каква е разликата сред тези уреди за готвене и стандартните? На първо място в тях храните се подлагат на деликатна топлинна обработка. Това се улеснява от дизайна. Външно устройството съставлява тенджера, състояща се от външна обвивка и вътрешна купа, която нормално е направена от керамика.

Храната не се пържи и не се вари, течностите на процедура не се изпаряват. Следователно е нужна 2 пъти по-малко вода, в сравнение с при готвене в елементарна тенджера. Ефектът се реализира и заради обстоятелството, че храната в камерата се нагрява от всички страни, защото нагревателните детайли са ситуирани освен изпод, само че и по стените на устройството.

Контейнерът е затрупан със стъклен похлупак от горната страна. Също по този начин няма потребност да добавяте масло - даже без мазнини храната не изгаря.

Важна специфичност на модерните уреди за постепенно готвене е, че капакът може да се смъкна по време на готвенето и да се прибавят спомагателни съставки, както и да се разбърка ястието. За съпоставяне, в една тенджера под налягане камерата е херметически затворена.

Новият способ на готвене оказва помощ да се запазят оптимално витамините и минералите в храните, които консумираме. В уредите за постепенно готвене можете да приготвяте всичко, в това число и „ селски “ деликатеси – даже и жилавите меса, в това число дивечовите, получават извънредно внимателен усет.
Уредите за постепенно готвене са подобаващи за подготвяне на:
Бульони

Месо

Яхния

Конфитюри

Сладка

Детски зеленчукови и плодови пюрета

Бобови растения и други ястия, които изискват дълготрайно готвене

 
Как да изберем уреди за постепенно готвене
Обърнете внимание на следните характерности:

Захранване на устройството - при най-мощните модели тази цифра доближава 2 kW, само че за готвене при температура от 70 ° C са задоволителни и 320 вата.

Обем на купата - потенциалът може да доближи 25 литра, само че за семейство от 2–4 души е подобаваща купа от 2–3 литра.

Форма на тялото - кръгла или квадратна.

Материал на вътрешната купа – може да изберете с незалепващо покритие или керамична.

Брой режими – в реда на нещата е уредът да разполага с най-малко два режима - муден и бърз, осигуряващи готвене надлежно за 6-8 часа и 3-5 часа.

Тип надзор – сензорен или машинален.

Таймер – постоянно е от изгода.

Автоматично изключване - без тази функционалност уредът ще би трябвало да се изключи ръчно.

Електронен екран – нужен е за по-точно ръководство на устройството.

Вижте още потребна информация за уредите за постепенно готвене на

 

*публикация

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР