Съвременният лаптоп трябва да балансира между няколко важни показателя: свързаност,

...
Коментари Харесай

Пет критерия за избор на бизнес лаптоп


Съвременният преносим компютър би трябвало да балансира сред няколко значими индикатора: съгласуваност, памет, процесор, батерия, тегло (снимка: CC0 Public Domain)

Днес от ден на ден хора работят отдалечено. Затова функционалностите на преносимия компютър би трябвало да дават отговор на условията на новото потомство чиновници за подвижност, продуктивност, благоприятни условия за връзки и отбрана от киберзаплахи.

Всички работещи хора желаят да са толкоз продуктивни вкъщи, колкото и в офиса. Ето за какво е значимо да знаем по какъв начин да изберем подобаващ преносим компютър за работа, в частност под Windows, тъй че да изпитваме проблеми и неудобства.

1. Опции за свързване

Исторически постоянно е било по този начин: производителите на преносими компютри жертват конектори, с цел да създадат машинките ултра-преносими и супер-леки. Това значи, че притежателите им би трябвало да избират: дали да носят лек компютър в чантата, само че да търпят неудобствата на скромната съгласуваност, или пък да заложат на модел с повече портове и по-голямо тегло.

За бърза и надеждна безжична връзка най-добре е преносимият компютър да има както Bluetooth 5.1 функционалност, по този начин и Wi-Fi 6, който е новият стандарт за бързи местни безжични връзки.

За тези, които работят в условия на непрекъснато пътешестване, значимо е да има вграден модем за данни. Така устройството ще може да се възползва от мобилната мрежа, където е налично покритие. А и освен това – когато Wi-Fi връзките са склонни да прекъсват, мобилната мрежа се явява втори, дублиращ канал за съгласуваност към интернет.

USB портовете са огромна драма. Много от новите преносими компютри имат единствено един или два USB врата. Съвсем малко са тези, които разполагат с Thunderbolt 4 от ново потомство, което се смята от мнозина за бъдещето на свързаността. Ако купуваме преносим компютър през днешния ден, хубаво е тази нова информационна система да е налична в него.
още по темата
Много от преносимите компютри от ново потомство нямат и microSD слот за карти памет. А той е потребен за прекачване на файлове от телефон или камера.

Все по-рядко ни трябват Ethernet портове в преносимите компютри, само че друго е ситуацията при HDMI конектора. Той постоянно е нужен, когато се прави презентация на конференция или на място при клиент. Затова е добре да го има.

2. Процесор

Процесорът е “мозъкът ” на преносимия компютър. Днес един ноутбук може да „ счита “ също толкоз бързо, колкото и настолен компютър. Лаптопите с най-новото 12-то потомство процесори Intel Core i7 или AMD Ryzen 6000 обезпечават мощна продуктивност за справяне с взискателни задания, без значение дали се занимавате с електронна таблица или фина конфигурация на видео. Те са проектирани да бъдат в крайник с днешния забързан метод на живот и оферират огромна крачка в продуктивността по отношение на своите събратя от предходните генерации.

Тези най-нови чипове са годни за боравене със наличие с висока разграничителна дарба, както и 4K видео редактиране, обрисуване и рендериране на изображения, компютърно планиране и 3D моделиране. Да не приказваме за ежедневните компютърни задания като разглеждане и редактиране на документи.

3. Достатъчно памет и място за предпазване

RAM паметта дава на процесора съвсем неотложен достъп до данни, с цел да може машината да работи бързо и да е дружелюбна в осъществяването на дилемите. Минимум 16G RAM ще подсигуряват, че преносимият компютър обезпечава високо равнище на продуктивност за основаване, планиране, редактиране и многозадачност.

Хранилището, както подсказва името, е „ банката “ с данни на преносимия компютър, където се съхраняват приложенията, операционната система и файловете. Съхранението може да бъде на корав диск (HDD) или твърдотелно устройство (SSD). Твърдотелните памети са мечтани, тъй като са доста бързи. Те обезпечават на преносимия компютър способността за пускане на приложенията бързо, безпрепятствено и елементарно – даже самата операционна система се зарежда единствено за секунди.

В множеството случаи обичайно количество място за предпазване за потребностите на потребителите би било 256 GB. За тези, които работят с огромни изображения или файлове с дизайн или хора, които работят най-вече отдалечено, от време на време в изискванията на ненадеждна и несигурна интернет връзка, 512 GB или даже 1 TB място за предпазване би било по-подходящо.

4. Дълъг живот на батерията

За консуматори, работещи отдалечено – пътувайки по потребителски офиси, отсядайки в кафенета и коуъркинг пространства, работейки по време на пътешестване – не постоянно е допустимо да включат преносимия компютър в контакта, с цел да презаредят изтощената батерия. Следователно животът на батерията е една от най-важните характерности, които купувачите на преносими компютри би трябвало да гледат преди покупка.

Хубаво е да се влага в преносим компютър, който предлага най-малко девет часа живот на батерията. При това състояние не трябва да се не помни, че огромните и ярки екрани „ ядат “ по-бързо силата, съхранявана в акумулатора.

Предвид амортизацията на батериите, някои консуматори биха избрали даже още по-мощна батерия – такава, която да устоя по 12 часа и дори повече. Дори при деградацията след година или две компютърът отново ще е приложим в придвижване.

5. Отзивчивост

Може да бъде в действителност неловко по време на среща, когато е необходим бърз достъп до нещо на преносимия компютър, процесът на пускане да бави хода на диалога. В такива моменти на човек му се коства, че търсенето на значимия слайд или документ лишава цяла безкрайност.

От новото потомство преносими компютри потребителят може да чака „ неотложно “ реагиране на системата. Това зависи от софтуера: настройките би трябвало да разрешават стремително пробуждане.

Най-добрият преносим компютър

Накратко, положителният бизнес-лаптоп има доста RAM, съвременен процесор, твърдотелна памет, доста портове… което прави и цената му висока. Имайки поради изброените критерии, потребителят следва да реши кои благоприятни условия са му в действителност значими.

В някои случаи издръжливата батерия ще има доста по-голяма значителност от опцията за свързване посредством HDMI, в други случаи твърдотелният диск и бързото зареждане ще са доста по-съществени от огромния размер на хранилището.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР