Съвременният човек е много по-зависим от технологиите, които също му

...
Съвременният човек е много по-зависим от технологиите, които също му
Коментари Харесай

Николов: Човекът днес е по-зависим от технологиите, които отнемат независимостта му

„ Съвременният човек е доста по-зависим от технологиите, които също му лишават тази самостоятелност. В мигове на общо разколебаване, хората се сплотяват. Балоните на мрежата капсулират, а не сплотяват. И най-лошото, и най-хубавото може да откри съидейници ”. Това съобщи философът Тони Николов, прочут в амплоато си на публицист и журналист в предаването „ Офанзива ” на NOVA NEWS.
Прочетете още
В коментар за философите, той изясни, че Декарт прави прелом. „ Той прекатурва актуалната мисъл, връщайки я към основанието за тази мисъл, в което има едно „ аз съм ” – „ мисля, затова живея ” или съм ”. Важно е мисълта да не се случва единствено през един избран ден в годината. Самата концепция за това, че „ аз съм ”, индивидът рядко споделя: „ аз ”.

В Деня за размисъл Николов описа за конфликт на философията сред Декарт и Хосе Ортега и Гасет за търсенето и казването на истината.

В коментар на „ Бунтът на масите ” от Хосе Ортега-и-Гасет Николов изясни и удобството да си част от масата. „ Въпросът е дали в 21-ви век този индивидуализиран, постмодерен човек ще допусне да тръгне в посока ”, сподели Николов.

По думите му елитите не виждат дребното, а елементарният човек не вижда огромното.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР