Съвременните цифрови технологии са ефективен инструмент за подобряване на процедурите

...
Съвременните цифрови технологии са ефективен инструмент за подобряване на процедурите
Коментари Харесай

Московски: Цифровите технологии са ефективен инструмент за подобряване на процедурите за преминаване през ГКПП

Съвременните цифрови технологии са ефикасен инструмент за възстановяване на процедурите за прекосяване на граничните пунктове и причина за по-бързи и сигурни услуги.

Това съобщи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски Ивайло Московски е министър на превоза, осведомителните технологии и... към профила по време на среща на министрите на превоза от Югоизточна Европа, оповестиха от пресцентъра на ведомоството. Събитието е част от програмата на годишната европейска конференция TEN-T Days, която тази година се организира в гр. Любляна, Словения. Акцент на форума е подобряването на транспортната съгласуваност на Западните Балкани, с фокус върху процедурите за граничен надзор на товарните потоци.

В своето изявление министър Ивайло Московски посочи, че тематиката за граничния надзор визира доста институции, и МТИТС е готово да спомага за по-добрата съгласуваност сред тях. „ България е подписала двустранни съглашения в региона на превоза с всички свои съседи - Сърбия, Македония, Турция, Румъния и Гърция “, изясни министърът. „ Към момента най-активно работим по този въпрос с сътрудниците от Гърция и Сърбия “, уточни Московски. Той добави, че на 23 февруари тази година е подписан меморандум със Сърбия за възстановяване на железопътния превоз и по-ефективен взаимен надзор на границата. „ Действащото съглашение с Гърция е от преди повече от 50 години и по тази причина през предходната година изготвихме план на меморандум, който да подхожда на европейското законодателство “, посочи министър Московски. Той разяснява, че все още двете страни чакат мнението на Европейската комисия по оферти план на меморандум.

През България минават два железопътни товарни коридора – Ориент/Източно-Средиземноморски и новосъздадения Алпийско- Западнобалкански, като главният товарен трафик е от европейските страни към Турция и назад, подчертава още Ивайло Московски. Оптимизирането на процедурите за прекосяване през граничните пунктове е от основно значение за стимулиране на транспортните потоци в района, акцентира той.

Преди срещата на министрите, Ивайло Московски беседва с европейския комисар по превоза Виолета Булц. Той показа българските оферти за промени по Пакета за подвижност, който се преглежда в границите на българското председателство. Двамата разискаха тематиката и показаха мнение, че това е обективен и ефикасен вид, който пази по обективен метод правата на превозвачите. Промените по документа следва да бъдат оповестени в къси периоди.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР