Съвременните технологии всеки ден ни изненадват. Високите небостъргачи „пронизват” облаците,

...
Съвременните технологии всеки ден ни изненадват. Високите небостъргачи „пронизват” облаците,
Коментари Харесай

Изоставено място превърнато в оазис

Съвременните технологии всеки ден ни изненадват. Високите небостъргачи „ пронизват” облаците, заведенията за хранене са „ потопени” в морските дълбини и още редица такива образци. Но на планетата към момента има места, които будят удивление, като да вземем за пример „ тропически остров” в сърцето на студена Германия. Жителите и гостите на страната имат опция даже и в най-студеното време, да се съблекат по бански и да се насладят на преимуществата на морския плаж. Разбира се, друго е да си на Карибите, само че това, което са създали дизайнерите съвсем припокрива тамошната атмосфера.



В случая „ Раят на Земята” се намира в Бранденбург. Плажът е затрупан със дребен пясък, а в близост порастват същински палми. Там целогодишно е топло и слънчево, а водата е морска. Всичко това се намира в зарязан преди време... хангар. Преди парцелът да се трансформира в оазис, той е бил благосъстоятелност на немската компания Cargolifter AG и в него са се ремонтирали дирижабли. След като компанията банкрутира парцелът минава във притежание на малайзийската компания Tanjong. На повърхност от 75 600 кв.м. тя основава същински тропически парк, като даже съумява да пресъздаде характерния за морския бряг микроклимат.



Там няма да се натъкнете на общоприетите плувни басейни. Всеки от тях е с морска вода, която се стича по водопад. По „ плажа” порастват същински палми. Когато слънцето залязва цветът на водата придобива наследник цвят, като пресъздава резултата на нощен водопад с лунно зарево.



Но това не е всичко. Освен флора, хангарът се населява от голям брой тропически птици, в това число фламинго. На територията на парка има и терариум, където посетителите могат да се порадват на инсекти, които населяват тропиците.

За улеснение на посетителите в хангара има питейни заведения и хижи, също в тропически жанр, а за най-малките са планувани няколко специфични зони за отдих и детски площадки.

В комплекса „ Тропически остров” удобно могат да почиват до 6000 души. Независимо от външните метеорологични условия температурата в хангара е непрекъсната – 26 градуса по Целзий.








Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР