Съвместното проучване на Китай и Световната здравна организация (СЗО) за

...
Съвместното проучване на Китай и Световната здравна организация (СЗО) за
Коментари Харесай

Учени от Европа, САЩ и други страни искат ново разследване за произхода на Covid-19

Съвместното изследване на Китай и Световната здравна организация (СЗО) за произхода на Covid-19 не е дало надеждни отговори за това по какъв начин е почнала пандемията и са нужни по-строги следствия - със или без присъединяване на Пекин. Това съобщи група интернационалните учени и откриватели, представена от Guardian, съобщи БГНЕС.

В взаимното изследване, оповестено предходната седмица, се споделя, че най-вероятният път за предаване на SARS-CoV-2, вирусът, предизвикал Covid-19, включва прилепи и други диви животни в Китай и Югоизточна Азия. Всичко, без опцията да е изминал от лаборатория.

В отворено писмо 24 учени и откриватели от Европа, Съединени американски щати, Австралия и Япония обявиха, че проучването е опетнено от политически ползи.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Още при започване на януари учените от Световната здравна орган...

„ Тяхната насочна точка беше, дано създадем толкоз компромис, колкото е належащо, с цел да получим минимално съдействие от Китай “, сподели Джейми Мецл, топ помощник в мозъчния концерн на Атлантическия съвет, изготвил писмото.

В него се споделя, че заключенията от изследването се основават на непубликувани китайски проучвания, до момента в който сериозни записи и биологични проби „ остават недостъпни “.

Генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Генрейесус сподели, че предходната седмица Китай е задържал данни. Лианг Ваниан, топ китайски специалист по Covid-19, отхвърли това и отхвърли всевъзможни по-нататъшни взаимни следствия в Китай, като съобщи, че фокусът би трябвало да се измести към други страни.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Коронавирусът, без значение от произхода му, беше прелестно използван и покри доста значими процеси и съ...

Мецл сподели, че може да се наложи светът да се върне към проект Б и да организира следствие „ по допустимо най-систематичния метод “ без присъединяване на Китай.

Китайската страна отхвърли изказванията, че SARS-CoV-2 е изминал от изследователска лаборатория в Ухан, градът, в който Covid-19 е разпознат за първи път.

Съвместното изследване на Китай и СЗО съобщи, че приключването от лаборатория е „ извънредно малко евентуално “, като бе казано, че „ няма данни “, че някоя лаборатория е съхранявала вируси, свързани с SARS-CoV-2. Тедрос съобщи, че са нужни повече проучвания, с цел да „ се стигне до по-солидни изводи “.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР