Съвместно ще работим за създаване на общ Черноморски туристически бранд

...
Съвместно ще работим за създаване на общ Черноморски туристически бранд
Коментари Харесай

Създават общ Черноморски туристически бранд

Съвместно ще работим за основаване на общ Черноморски туристически бранд и за развиване на вътрешнокруизния туризъм в Черно море. Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова във Варна, където се организира срещата на министрите с сектор туризъм на страните-членки на Организацията за Черноморско икономическо съдействие.

"Една от самодейностите, по която ще работим дружно е основаване на общ артикул, който да сплотява вино, гурме, културен, балнео и СПА туризъм. Резултат от срещата е подписването на „ Съвместна декларация от Варна на министрите, отговарящи за туризма на държавите-членки на организацията за Черноморско икономическо съдействие “. Този документ дава рамката за бъдещите взаимни действия. В него страните от ЧИС заявяват желанията си да работят за увеличение на туристическите потоци сред дестинациите и за преобразяване на устойчивия туризъм в един от главните мотори на социално-икономическото развиване в района ", изясни Ангелкова.

Министърът уточни, че туризмът безспорно е един от секторите с основно значение за района с население от над 333 млн. консуматори с общ БВП от 2,8 трлн. $, което съставлява 14% от цялата европейска и 4% от международната стопанска система. Територията на страните от ОЧИС е 423 000 кв. км. В последните години районът се утвърди като водеща туристическа дестинация, посетена от над 115 млн. души през 2016 година Това са 19 % от всички туристически визити в Европа, означи министър Ангелкова.

Тя добави, че посоката за развиването на туризма в района е посредством оползотворяване на общите ни културни и естествени запаси, залагайки на развиването на взаимни туристически артикули, начинания и съответни планове с присъединяване на бизнеса от страните членки на Черноморски туристически бранд. Тя даде образец с самодейността за основаване на така наречен Балкански туристически маршрут, целящ промотиране пред далечните пазари на районното културно-историческо завещание.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР