Съвместно обучение за създаване и развитие на Национална платформа за

...
Съвместно обучение за създаване и развитие на Национална платформа за
Коментари Харесай

Mанипулирането на спортни състезания - тема на среща на родни експерти с хора от Интерпол

„ Съвместно образование за основаване и развиване на Национална платформа за битка с манипулирането на спортни надпревари “ е тематиката на среща, която Министерството на младежта и спорта провежда във Варна през днешния ден и на следващия ден, 24 и 25 април. Събитието ще бъде намерено от министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

Своя опит по време на срещата ще споделят представители на интернационалните институции, борещи се с корупцията в спорта, като Интерпол, Европол и Организация на обединените нации, както и организацията Спортрадар - международен водач в анализирането и лансирането на спортни данни и цифрово наличие.

От българска страна ще вземат участие представители на Министерство на вътрешните работи, Министерство на правораздаването, Комисия по хазарта, БОК, БФС, хазартните оператори. Ще се включат и участниците в Експертна група „ Почтеност “ към Европейска комисия, които през вчерашния ден заседаваха в морската столица.

Срещата се организира в осъществяване на план по стратегия Еразъм+. Целта й е да способства за по-лесното и по-бързо основаване на Национална платформа от всяка заинтригувана страна-членка, в това число Българска национална платформа, която да се бори против корупцията в спорта. /dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР