Съвместният завод, който Toyota и групата PSA имаха в чешкия

...
Съвместният завод, който Toyota и групата PSA имаха в чешкия
Коментари Харесай

Toyota ще произвежда и Yaris в Чехия

Съвместният цех, който Toyota и групата PSA имаха в чешкия град Колин, става изключителна благосъстоятелност на Toyota, макар че моделите Peugeot 108 и Citroën C1 ще продължат да се създават там дружно с Toyota Aygo. Нещо повече, новият Yaris Electric Hybrid също ще се създава там от втората половина на тази година след огромния търговски триумф на модела, пише .

Съвместното дружество Toyota Peugeot Citroën Automobile (TPCA) е основано през 2002 година за производството на дребни модели (Toyota Aygo, Citroën C1 и Peugeot 108) в завода в Колин, взаимно създадени от групата PSA и Toyota. Отсега нататък новата компания, която ръководи фабриката, е TMMCZ и тя ще продължи да се занимава с производството на тези три модела, както до момента. Голямата разлика е, че фабриката ще може да създава новия Yaris и в своите уреди. Факт е, че производството на френския цех във Валенсиен е съвсем на границата заради огромното търсене на дребните градски модели коли. Поради тази причина Toyota реши да разшири производството си в тази втора фабрика в Европа.

Заводът в Колин е един от главните експортьори в Чешката република. В момента над 3500 души работят във фабриката, което е най-голямата работна мощ в района. Тяхното наличие насърчи развиването на региона през последните петнадесет години, като освен сътвори хиляди работни места, само че и поддържа разнообразни благотворителни планове.

Toyota е вложила към 153 милиона евро в разширение на потенциала и модернизиране на индустриалния цех в Колин. Тази инвестиция даде опция за въвеждането на новата световна архитектура на Toyota TNGA, която се употребява от новия Yaris и която ще употребява и Yaris Cross, която би трябвало да започва през март.

Пълното вдишване от Toyota на това съвременно индустриално оборудване покрай Колин и спомагателните вложения в производството на Toyota Yaris съставляват огромен залог на чешкия пазар. Ангажиментът към завода в Колин е ослепителен образец за философията на Toyota за произвеждане на транспортни средства там, където се продават. Но на първо място това е ясна проява на уговорката на японската марка към Европа, освен за продажба на коли, само че и за произвеждане на транспортни средства на европейска територия. 

Източник:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР