Съвместната компания на руския гигант Газпром и сръбската Сърбиягаз, Газтранс,

...
Съвместната компания на руския гигант Газпром и сръбската Сърбиягаз, Газтранс,
Коментари Харесай

Компания на Газпром и Сърбиягаз получава разрешение за разклонението Турски поток от България до Унгария


Съвместната компания на съветския колос " Газпром " и сръбската " Сърбиягаз ", " Газтранс ", която дава отговор за осъществяването на плана за създаване в Сърбия на тръбопровода от границата с България до границата с Унгария, сега е в развой на приемане на позволение да стартира строителните работи. Това разгласи " Газпром " в прессъобщение след среща на ръководителят на " Газпром " Алексей Милер със сръбския президент Александър Вучич в Белград, съобщи ТАСС.

Двете страни са отчели нарастване в износа на съветски газ в Сърбия. По предварителни данни от 1 януари до 19 февруари размерът на доставките е повишен с 8,8 % в съпоставяне със същия интервал на предходната година. През 2018 година " Газпром " е доставил в Сърбия 2,15 милиарда кубически метра газ, което е с 1,2 % повече, в сравнение с през 2017 година (2,12 милиарда куб. м).

Въпросът за допустимо удължение на " Турски поток " до Сърбия беше един от основните въпроси на договарянията сред съветския президент Владимир Путин и сръбския му сътрудник Вучич на 17 януари. Путин сподели, че Москва е подготвена за сходен план и може да влага към 1,4 милиарда $ в развиването на сръбската инфраструктура за пробутване през тази страна на отклонение от газопровода.

Предполага се, че сръбският сектор от " Турски поток " ще потегля от град Зайчар на границата с България и ще пресече границата с Унгария покрай град Хоргош.

" Турски поток " планува построяването на газопровод по дъното на Черно море до европейската част на Турция и до границата с Гърция. Първата тръба ще доставя с газ турския пазар, а втората - страните от Южна и Югоизточна Европа.

" Газпром " преглежда като евентуални пазари Гърция, Италия, България, Сърбия и Унгария.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР