Съвместна проверка по сигнал за замърсяване, оцветяване и силна миризма

...
Съвместна проверка по сигнал за замърсяване, оцветяване и силна миризма
Коментари Харесай

Проверяват по сигнал за замърсяване шуменския язовир

Съвместна инспекция по сигнал за замърсяване, оцветяване и мощна миризма на язовир Шумен направиха специалистите от Регионална инспекция за опазване на околната среда, Басейнова дирекция „ Черноморски регион “ (БДЧР) и Регионалната лаборатория (РЛ) към Изпълнителна организация по околна среда.

При инспекцията на място беше открито приключване на оцветени в бледосиньо води с неприятна миризма . По поръчка на Регионална инспекция за опазване на околната среда са взети водни проби от точката на заустване на дъждовен колектор към язовир Шумен.

По поръчка на БДЧР са взети две водни проби. Първата е от повърхностните води на дере след дъждовния колектор. Втората е на към 50 м след точката на заустване от водния обект.

Пробовземането е осъществено от РЛ-Шумен. Проверена е дъждовната канализация на дружество - възможен замърсител, както и всички обекти в региона - вероятни замърсители.

Степента на замърсяване на водния обект ще бъде избрана след приемане на резултатите от качествения разбор на отпадъчни и повърхностни води.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР