Съвместен репортаж на няколко западни медии показва ранен мигрант на

...
Съвместен репортаж на няколко западни медии показва ранен мигрант на
Коментари Харесай

Скай нюз твърди: Български гранични полицаи са стреляли по мигрант, МВР отрича

Съвместен репортаж на няколко западни медии демонстрира ранен мигрант на турско-българската граница. Разследващите настояват, че изстрелът е създаден от българска територия.

Кадрите на английската телевизия Скай нюз и другите медии демонстрират по какъв начин незаконните мигранти щурмуват граничната ограда, цитира bTV. Чува се изстрел и един от тях е ранен.

Според проверяващите, това е първото доказателство за потребление на огнестрелно оръжие при защитата на европейските граници.

По време на следствието си публицистите от Скай нюз са потърсили и българското вътрешно министерство.

Българската страна е безапелационна, че българските гранични служители на реда не са стреляли. По случая има взаимно следствие сред България и Турция.

И допълват, че групата мигранти, която се оплаква по какъв начин са стреляли по тях са показали експанзия към българските граничари - хвърляли са камъни по тях, счупили са автомобила им, както и охранителна кабинка. Има и потърпевш служител на реда.

Случаят разяснява и вътрешният министър Иван Демерджиев.

 

" През последния месец няколко непознати медии се пробват преднамерено да основат избран вид репортажи. Инцидентът е разследван от дълго време с турската страна. Има безапелационни изводи и на двете страни, че липсват данни да е създаден изстрел от български граничен служител на реда или да са подхванати дейности, нарушаващи човешките права ", заключи Демерджиев по отношение на проблема.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР