Съвместен проект с МОН предвижда обучение на стотици преподавателиВ бъдеще

...
Съвместен проект с МОН предвижда обучение на стотици преподавателиВ бъдеще
Коментари Харесай

Google ще помага на учителите у нас в дигиталните умения

Съвместен план с МОН планува образование на стотици преподаватели

В бъдеще 65% от учениците ще работят специалности, които към момента не съществуват, съобщи Стюарт Маклафин (вдясно) – старши регионалeн управител на Гугъл.org за Европа, Близкия Изток и Африка  (снимка: МОН)

450 учители от минимум 200 съществени учебни заведения в Ловеч, Монтана, Видин, Враца и Плевен ще покачат цифровите си умения и квалификацията си по план „ Е-start@school “, финансиран от Гугъл.

Споразумението за съдействие за реализация на самодейността бе подписано през вчерашния ден от Министерството на образованието и науката (МОН) и Дигиталната национална коалиция. В плана е заложено основаване на най-малко 100 безвъзмездни просветителни запаси, налични за всички преподаватели в страната.

Най-малко 1000 педагогичен експерти би трябвало да образуват онлайн общественост за разпространение на резултатите и положителните практики от него. Подготовката на учителите ще се организира на три стадия. В първия 10 учители ще бъдат подготвени да преподават цифрови умения. В следствие те ще би трябвало да разпространяват новаторските способи измежду други 30 свои сътрудници.

В последния стадий към този момент миналите спомагателната подготовка преподаватели ще обучат още 410 души по какъв начин да употребяват цифрово наличие в своите уроци и ще ги насърчат да се причислят към обществената мрежа за учители.
още по тематиката
„ Всичко се трансформира и в бъдеще 65% от учениците ще работят специалности, които към момента не съществуват. Компютърните науки влизат в образователните стратегии и би трябвало да подготвим преподавателите да употребяват новите технологии в часовете “, сподели старши районният управител на Гугъл.org за Европа, Близкия Изток и Африка – Стюарт Маклафин.

Проектът е ориентиран към учителите и най-правилният метод за повишение на квалификацията е образованията да са от преподаватели към преподаватели, уточни основателят на Дигиталната национална коалиция Гергана Паси.

Това е единствено една от самодейностите, които МОН извършва за цифровизация на просветителния развой, акцентира министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. Според него, териториалният фокус е доста значим, тъй като разделянето сред районите се отразява на достъпа до цифрови технологии и просветителни запаси.

По Оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован напредък “ има план, който също планува образование на учители за повишение на цифровите им умения, основаване на налично просветително наличие и образование по компютърно моделиране и програмиране.

„ До една година се надяваме да имаме wi-fi във всяко учебно заведение. От идната образователна година регламентираме потреблението на електронни дневници, като учебните заведения сами ще избират дали да попълнят хартиени или електронни “, добави министърът.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР