Съветниците от временната комисия Структури и общинска администрация“ към Общинския

...
Съветниците от временната комисия Структури и общинска администрация“ към Общинския
Коментари Харесай

Увеличават броя на служителите в ОП Общински паркинги и синя зона“


Съветниците от краткотрайната комисия " Структури и общинска администрация “ към Общинския съвет дадоха единодушието си за увеличение на личния състав със 105 души – от 118 на 223 чиновници.

" В този брой влизат всички чиновници за първия и втория стадий на Синята зона, само че те ще бъдат назначавани поетапно съгласно потребностите. Сега ще назначим много по-малка част от общия брой “, сподели шефът на Оперативна програма " Паркинги и синя зона “ Младен Иванов.

59 души ще бъдат назначени на служба контрольор " Синя зона “. Шофьорите на профилирани моторни транспортни средства, в това число " паяци “, ще бъдат 12. Около 10% от чиновниците ще имат управнически функционалности, стана ясно на днешното съвещание.

" В момента се работи по плана за Синя зона. След като бъде признат и бъде издадена заповед от кмета на общината, ще можем да пристъпим към физическото полагане на хоризонтална и отвесна сигнализация “, добави Иванов.

Синята зона би трябвало да започва през май. Тя ще работи от 9:00 до 19:00 часа в делнични дни. В събота и неделя паркирането ще е гратис.

Таксата ще бъде 1 лев на час, като оптималният престой ще бъде 3 часа, сподели още Младен Иванов.

Оперативна програма " Общински паркинги и синя зона “ дава отговор за употребата и поддръжката на 13 платени паркинга и на зоните за краткотрайно паркиране. Репатрирането на погрешно паркирани и излезли от приложимост моторни транспортни средства също влиза в отговорностите на предприятието.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР