Съветниците дадоха съгласието си Община Варна да кандидатства и по

...
Съветниците дадоха съгласието си Община Варна да кандидатства и по
Коментари Харесай

Община Варна ще кандидатства по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.

Съветниците дадоха единодушието си Община Варна да кандидатства и по подмярка „ Помощ за подготвителни действия “ от Програмата за развиване на селските региони 2014-2020 година Процедурата е част от мярка 19 „ Водено от общностите локално развиване “.

Администрацията приготвя плановото предложение взаимно с Община Аврен.  Мярката дава опция за основаване на локална инициативна група, в границите на която ще може да се включат четири села от община Варна – Звездица, Тополи, Казашко и Константиново. Там ще могат да бъдат осъществени разнообразни типове планове, стана ясно на съвещанието.

Община Варна ще обезпечи средства в размер на 58 674 лева с Данък добавена стойност за мостово финансиране преди възобновяване им от европейската стратегия. Други 8 400 лева ще бъдат личният принос на общината за основаване на локална инициативна група, в това число разноски за правни услуги и съвещания, нотариални и държавни такси и партньорски срещи.

Проектното предложение би трябвало да се подаде най-късно до 31 юли 2022 година, а оптималната дълготрайност за осъществяване е до 6 месеца от подписване на контракта.

Членовете на комисията дадоха също единодушието си Община Варна – притежател на купата Европейска младежка столица през 2017 година, да бъде включена като основател на „ Мрежа на Европейските юношески столици “. Поканата е отправена от румънския град Клуж Напока, където ще бъде седалището на организацията. Очаква се към мрежата да се причислят градове като Брага, Амиен, Гент, Солун, Люблин – някогашни европейски юношески столици.

Организацията ще бъде център за юношески политики от целия Европейски съюз. Основната й цел ще е да покаже положителния опит и да предлага на институциите тактики, ограничения, положителни практики, които са свързани с присъединяване на младежите в подобряването на качеството на живот в градовете. Мрежата ще кандидатства и по планове, с цел да могат тези оферти да бъдат внедрявани на повече места. Друга нейна задача ще бъде да подкрепя претендентите за последващи трофеи в тяхната подготовка. Финансовият ангажимент на Община Варна ще е 1 000 евро годишно, колкото е членският импорт в мрежата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР