Съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан коментира, че

...
Съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан коментира, че
Коментари Харесай

Белият дом с нов пакет военна помощ за Украйна

Съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан разяснява, че президентът Джо Байдън ще разгласи през днешния ден нов боен пакет за поддръжка на Украйна в нейната контраатака , оповестяват Агенция Франс Прес и " Ройтерс ".

Той включва " спомагателни муниции за обезпечени от Съединени американски щати високобронирани системи, противотанкови качества , артилерия . "

Включва и системи за противовъздушна защита и други оръжия , с цел да помогне на Киев преди тежката зима, добави Съливан.

Времето на пакета съответствува с визитата на президента на Украйна Володимир Зеленски в Белия дом.

Засега няма планувани ракети с огромен обхват ATACMS , сподели Белият дом. Той обаче не изключи опцията да ги даде в бъдеще.

Съливан добави, цитирайки Байдън, че " в края на деня главната линия за мира в Украйна е суверенитетът и териториалната целокупност ".

За по-нататъшни двустранни старания ще бъде показан специфичен представител за икономическото възобновяване на Украйна , Пени Прицкер, чиято съществена задача ще бъде да " ангажира частния бранш, страни сътрудници и украински сътрудници за генериране на интернационалните вложения в Украйна и за възстановяване на бизнес климата в страната ", добави Съливан.
 Американските сенатори разграничени по отношение на помощта за Украйна
Американските сенатори разграничени по отношение на помощта за Украйна

Зеленски дефинира визитата си във Вашингтон като позитивна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg