Съветникът по националната сигурност на президента на САЩ Джон Болтън

...
Съветникът по националната сигурност на президента на САЩ Джон Болтън
Коментари Харесай

Американският съветник по националната сигурност определи като „продуктивни“ разговорите с Владимир Путин

Съветникът по националната сигурност на президента на Съединени американски щати Джон Болтън прави оценка като „много изчерпателните и продуктивни“ диалозите в Русия, предава Агенция Франс Прес.

Американският консултант по националната сигурност Джон Болтън във вторник дефинира като „продуктивни“ диалозите с президента Владимир Путин и други съветски представители по време на двудневно посещаване в Москва.

„Имах серия от доста изчерпателни и продуктивни дискусии“, сподели той на конференция след визитата, извършено след заканата на американския президент Доналд Тръмп, че ще излезе от Договора за нуклеарните ракети със междинен и по-малък обхват с Русия.

Срещата с Путин е траяла 90 минути и е засегнала спора в Сирия и изборите, както и решението на Тръмп за излизане от Договора с Русия от 1987 година.

„Обсъдихме продължаващата ни угриженост за съветската интервенция в изборите и за какво това беше изключително нездравословно за руско-американските връзки, без да докара до нищо в замяна“, сподели той.
„Имахме продължителни диалози за въпросите, свързани с контрола на въоръженията, новия стратегически пейзаж и Договора от 1987 година“.

Болтън по-рано сподели, че Тръмп е желал да се срещне с Путин, когато двамата се намират в Париж на 11 ноември за честването на края на Първата международна война.
По време на конференцията той сподели, че се вършат договорености за тази среща.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР