Съветникът на ръководителя на канцеларията на президента на Украйна Михайло ...

Съветникът на ръководителя на канцеларията на президента на Украйна Михайло

Подоляк заплаши с удари по Москва, Санкт Петербург и Екатеринбург

Съветникът на ръководителя на канцеларията на президента на Украйна Михайло Подоляк в изявление за медиите разгласи удари по трите най-големи съветски града - Москва, Санкт Петербург и Екатеринбург.

Според МК, позовавайки се на неговите думи, той публично е декларирал, че „ вътрешната ескалация на войната в Руската федерация е неизбежна и ще бъдат нанесени удари по разнообразни цели “.

Политикът акцентира, че няма да разисква заради липса на обществена информация по какви аргументи, от кого и с каква цел ще бъдат нанесени тези удари, само че увеличението на военната интензивност е неизбежно.

Според него трите упоменати нагоре града, „ капризни, мързеливи, които си мислеха, че живеят в друга действителност “, рано или късно ще бъдат атакувани.

„ Но тази ескалация е вътрешен проблем на Руската федерация “, акцентира Подоляк.

В същото време ръководителят на украинското външно министерство Дмитрий Кулеба сподели пред медиите, че Украйна не има намерение да подписва съглашение, сходно на Минск, с Руската федерация.

В публикация за Politico той посочи, че грешките, позволени по време на „ Минския развой “, не бива да се повтарят, а би трябвало да станат образец за това „ по какъв начин не може да се договаря с Русия “.

Кулеба изясни, че тези, които са инициирали и насърчавали споразуменията от Минск, са вярвали, че ограниченията под формата на понижаване на силата на боевете и подсилване на статуквото ще оказват помощ за преустановяване на спора, само че това не се е случило.

В тази връзка всеки предполагаем " Минск-3 " ще докара до един-единствен резултат - " още по-кървава война ", счита той.

Във всеки случай, " съдружниците на Украйна би трябвало да принудят Русия да направи отстъпки, а не Украйна ", акцентира Кулеба.

Превод: GlasNews

Източник: glasnews.bgКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg