Съветникът на американския президент по националната сигурност Джон Болтън обсъжда

...
Съветникът на американския президент по националната сигурност Джон Болтън обсъжда
Коментари Харесай

Ястреб на Тръмп обсъжда в Москва проблемите на международната сигурност

Съветникът на американския президент по националната сигурност Джон Болтън разисква в Москва със секретаря на съветския Съвет за национална сигурност Николай Патрушев проблемите на интернационалната сигурност и двустранното съдействие в тази област, заяви прессекретарят на Патрушев Евгений Аношин, представен от ТАСС.

Срещата е почнала към 11 ч. локално време и е закрита за медиите.

Асошиейтед прес отбелязва, че визитата на Болтън е било планувано авансово и е добило нова посока, откакто в събота президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че възнамерява да отдръпна страната си от Договора за унищожаване на нуклеарните оръжия със междинен и дребен обхват с Русия, подписан през 1987 година

Болтън, считан за представител на " ястребите " в държавното управление на Тръмп, ще се срещне довечера с съветския външен министър Сергей Лавров. В двудневното посещаване на съветника в Москва е планувана негова среща и с съветския президент Владимир Путин, само че представителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че тя няма да се състои през днешния ден, отбелязва Франс прес.

Руски представители чакат Болтън да даде уточнения за позицията на Вашингтон по контракта за нуклеарните оръжия.

Песков съобщи, че вероятно излизане на Съединени американски щати от контракта " ще направи света по-опасен ". Той сподели, че чака пояснения от Вашингтон и отхвърли американските обвинявания, че Москва нарушава контракта. Намеренията за отдръпване от контракта буди доста мощно безпокойствие, посочи той и увери, че Русия " в никакъв случай няма да нападне никого първа ".

На конференция Лавров също сподели, че чака изясняване на формалната американска позиция. " Ако Джон Болтън е подготвен да направи това, ние ще преценим обстановката ", добави той.

Според английския в. " Гардиън " точно Болтън е оказал напън върху президента Тръмп за отдръпване на Съединени американски щати от контракта с Русия. Вестникът показва, че отново той блокирал каквито и да било договаряния за удължение на изтичащия през 2021 година Договор за ограничение на стратегическите нападателни оръжия (Нов СТАРТ). /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР