Съветник на унгарския премиер Виктор Орбан оспори демократичните стандарти на

...
Съветник на унгарския премиер Виктор Орбан оспори демократичните стандарти на
Коментари Харесай

Заради уволнение на футболен треньор Унгария оспори демократичните стандарти на Германия

Съветник на унгарския министър председател Виктор Орбан оспори демократичните стандарти на Германия, откакто водещ клуб от Бундеслигата уволни треньор маджарин поради изразени възгледи против имигрантите и общността ЛГБТ, съобщи Ройтерс.

Външното министерство в Будапеща е извикало немския шарже д'афер, с цел да изрази недоумението си от уволняването на треньора на вратарите на " Херта Берлин " Жолт Петри.

" Изразяването на своето мнение не може да бъде наказвано според върховенството на закона ", сподели Гергей Гуяш, шеф на канцеларията на Орбан. По думите му уволняването на Петри припомня на " тоталитарния режим " на нацистка Германия и тя би трябвало да отговори " дали към момента се придържа към върховенството на закона ".

От немското държавно управление не дадоха отговор на поискания от Ройтерс коментар. Говорителят на " Херта Берлин " Маркус Юнг окачестви като " чудноват " паралелът с нацизма и сподели, че клубът " интензивно поддържа общественото разнообразие, равните права и толерантността ". Във вторник от " Херта " споделиха, че макар че са удовлетворени от работата на някогашния маджарски национал, рецензиите му против хората от ЛГБТ и имигрантите са в прорез с позицията на клуба за приемливост и многообразие.

Жолт Петри е отхвърлен от " Херта ", откакто в изявление на проорбановия вестник " Модяр немзет " атакува вратаря на " Ред Бул Лайпциг " Петер Гулачи, който пази общността на лесбийки, гейове, бисексуални и трансексуални. В изявлението Петри подлага на критика и имиграционната политика на Европейска комисия и споделя, че " нарушители са залели Европа ", визирайки мигрантите и бежанците.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР