Съветът за национална сигурност на Турция заяви, че очаква Гърция

...
Съветът за национална сигурност на Турция заяви, че очаква Гърция
Коментари Харесай

Турция иска Гърция да демилитаризира егейските си острови

Съветът за национална сигурност на Турция съобщи, че " чака " Гърция неотложно да демилитаризира островите си в Егейско море до турския бряг, написа в. " Сабах ", представени от Факти.бг.

" Очакваме от Гърция, която е безразлична към нашите оферти за разговор, да приключи допустимо най-скоро дейностите по милитаризация на островите с демилитаризиран статут и всички нарушавания на интернационалните контракти и интернационалното право ", се споделя в изказване на съвета.

Освен това съветът, управляван от президента Реджеп Тайип Ердоган, " изрази задоволството си от включването на " Севернокипърската турска република " в Организацията на тюркските страни като наблюдаващ ".

В изказването се споделя още, че всички " опити да се попречи на решения, учредени на истината и равенството в кипърския спор ", са " обречени на крах " , като се има поради " справедливата идея " на кипърските турци.

От своя страна Атина отхвърли предходните апели на Турция по отношение на островите в тяхната целокупност като част от по-широка турска тактичност и цел за оборване на гръцкия суверенитет в цялото източно Егейско море по разнообразни способи.

 Турция желае Гърция да демилитаризира егейските си острови - 2

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР