Съветът за електронни медии ще поиска разговор с ръководството на

...
Съветът за електронни медии ще поиска разговор с ръководството на
Коментари Харесай

СЕМ обмисля да глоби bTV след преглед на 44 жалби срещу Ергенът

Съветът за електронни медии ще изиска диалог с управлението на bTV поради голям брой недоволства, подадени до регулатора поради наличието на риалити-шоуто " Ергенът ". 

Общо 44 сигнала с рецензии против предаването са изпратени за последните няколко месеца, като 35 от тях били получени след излъчването на епизод на 13 май, излиза наяве от съвещанието. В него се стига до скандал сред две от участничките с обиди и заливане с вода. 

Председателят на Съвет за електронни медии Соня Момчилова (квота на президента Румен Радев) даде поръчка, че би подкрепила оптималната глоба против медията поради евентуално нарушение на Закона за радиото и малкия екран, забраняващ стратегии, които могат да " увредят физическото, психическото, нравственото и/или общественото развиване на децата ". 

Излъчването на шоуто от 21 ч., в който подрастващи фенове също гледат телевизия, беше изтъкнато като мотив и от страна на юристката Симона Велева, определена за член на Съвет за електронни медии преди седмици по предложение на Политическа партия. 

Пролет Велкова също поддържа сериозните забележки против наличието на ТВ-формата, само че предложи да се изиска мнението на медията, преди да бъдат наложени възможни наказания. 

Габриела Наплатанова, номинирана за член на Съвет за електронни медии от президента, единствена се изрече в отбрана на ефирното лъчение на шоуто като част от функционалността на медиите да забавляват аудиторията си и разяснява, че има и още по-скандални излъчвания в конкурентни малките екрани. Наплатанова влезе в Съвет за електронни медии след дълогодишна работа като публицист в засегнатата bTV. 

Соня Момчилова обаче се разграничи от тази оценка, като упрекна продукцията в несъответстващо програмиране на " плажни игри и любовни милувки " точно на Разпети петък, провокиране на експанзия сред участничките и " брутални и фрапантни последствия върху детската душeвност " (цитирана от " 24 часа " ). 

Сред зрителските рецензии против " Ергенът " има укори, че шоуто е просташко, сексистко, воайорско и унизително за дамите, като не показва съответно " морала на българската госпожица ". 

До момента няма реакция от страна на bTV, които излъчват предаването по американския формат " The Bachelor ". 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР