Съветът за електронни медии на свое заседание днес избра Бетина

...
Съветът за електронни медии на свое заседание днес избра Бетина
Коментари Харесай

Съветът за електронни медии преизбра Бетина Жотева за председател

Съветът за електронни медии на свое съвещание през днешния ден избра Бетина Жотева за втори следващ мандат за ръководител на Съвет за електронни медии, оповестиха от съвета. Тя получи 4 гласа " за " и един " въздържал се ", заяви Българска национална телевизия.

Според Закона за радиото и малкия екран ръководителят се избира от състава на петчленния медиен регулатор с мандат една година, а освобождението му от поста става автоматизирано с приключване на едногодишния период.

Преди година Жотева смени на председателското място София Владимирова.

По закон ръководителят на Съвета за електронни медии съставлява съвета, подписва актовете му, взети в осъществяване на Закона за радиото и малкия екран, управлява осъществяването им, издава наказателни постановления за нарушавания на наредбите, реализира връзките институцията с държавните органи, доставчиците на медийни услуги и с интернационалните организации, свързани с медиите.

Мандатът на членовете на Съвет за електронни медии е шест години. Трима от тях избират от Народното събрание, а двама се назначават от президента. Съставът на медийния регулатор се обновява през две години от квотата на Народното събрание и през три години от тази на президента.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР