Съветът за електронни медии изразява възмущение от поредния опит за

...
Съветът за електронни медии изразява възмущение от поредния опит за
Коментари Харесай

СЕМ с позиция за поведението на PR на ПП в сутрешния блок на NOVA

Съветът за електронни медии показва отвращение от следващия опит за посягане върху свободата на медиите в осъществяване на публичната им задача . Само ден след вчерашното неприемливо вербално и физическо посягане върху кореспонденти, Съветът още веднъж се обръща с апел към политици и общественици да положат всички старания за спазването на нормите в общественото говорене и държание по отношение на публицистите в народен ефир.

Това се споделя в позиция на Съвет за електронни медии по отношение на и нтервюто на Александър Бойчев, PR на парламентарната група на " Продължаваме Промяната " и ръководителят на Народно събрание Никола Минчев. Той се включи в " Здравей, България " по NOVA където съобщи на водещите, че те " нямат право да задават въпроси на депутатите, които не са от компетенцията им, както и че се вършат внушения и се популяризират подправени вести "

" Използването на поучителен и голословно изострен звук от политически лица и представители на политически обединения, както и желанието им да дефинират типа на въпросите и тематиките на публицистите са печално известни практики от предишното ", се споделя още в позицията на съвета.

Съвет за електронни медии декларира, още че всеки опит за проява на назадничавост и възпрепятстване на медиите в търсенето на истината не способства за упованията на обществото да се съблюдават демократичните правила на независимост на словото.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР