Съветът за административната реформа прие Методология за провеждане на наблюдение

...
Съветът за административната реформа прие Методология за провеждане на наблюдение
Коментари Харесай

Тайни клиенти ще проверяват държавната администрация

Съветът за административната промяна одобри Методология за осъществяване на наблюдаване по метода " скришен клиент ", която може да се употребява от всички централни и териториални администрации, предоставящи административни услуги. Промените бяха разисквани през днешния ден на съвещание под председателството на вицепремиера Томислав Дончев, оповестиха от Министерски съвет.

Одобрени са Стандарти за осъществяване на публични съвещания, последваща стъпка в напъните за възстановяване на практиката в администрацията за обезпечаване присъединяване на жителите в процесите по взимане на решения и издаване на актове. По предписание стандартите са предопределени за администрацията, която провежда провеждането на другите типове съвещания, само че те могат да бъдат потребни и на жителите, които ще намерят в тях главните способи за присъединяване в консултациите.

Приети са и Правила, процедури и критерии за установяване на представители на гражданските организации в консултативни органи. Те имат за цел да слагат постоянна основа и уеднаквен метод в практиките на администрацията за привличане на гражданска експертиза в консултативните органи на администрацията. Правилата съдържат примерни процедури и критерии, по които да се прави привличането на специалисти от обществото.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР