Съветът на федерацията (горната камара на руския парламент) ратифицира четирите

...
Съветът на федерацията (горната камара на руския парламент) ратифицира четирите
Коментари Харесай

Горната камара на руския парламент ратифицира договорите за анексиране на територии в Украйна

Съветът на федерацията (горната камара на съветския парламент) ратифицира четирите контракта за присъединение към Русия на отчасти окупираните територии на Луганска, Донецка, Запорожка и Херсонска област на Украйна, заяви Ройтерс. Решението бе взето единомислещо.

Анексирането на тези райони беше утвърдено през вчерашния ден от Държавната дума, долната камара, откакто в неделя същото направи на изключително съвещание Конституционният съд.

Договорите с назначените от Русия ръководители на окупираните украински територии бяха подписани на 30 септември въз основа на така наречен референдуми, проведени от Русия. Западните страни обявиха, че не признават резултатите от тези плебисцити, избрани от тях като нагласени.

Законите за ратификация на четирите контракта в този момент отиват назад в Кремъл, където съветският президент Владимир Путин би трябвало да ги подпише, с цел да приключи формалното анексиране на четирите украински региона от Русия. Ройтерс отбелязва, че четирите области съставляват близо 18 % от интернационално приетата територия на Украйна.

Въпреки че договорите минаха към този момент и през двете камари на съветския парламент, остава Кремъл публично да дефинира границите на новите субекти в състава на Руската федерация, огромни елементи от които са под контрола на украинските сили.

Вчера представителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че са в ход съвещания с популацията на частите от Запорожска и Херсонска област, които са под съветски надзор, за установяване на границите им. Русия не управлява напълно нито една от анексираните украински области.

В договорите се прецизира, че границите на новите субекти на Русия ще се дефинират от границите на териториите, които " са съществували към деня на образуването им и приемането им в Русия ", а външните им граници стават държавни граници на Руската федерация. В документите също се планува от деня на присъединението на четирите субекта да бъдат формирани две нови републики и две нови области в състава на Русия, които ще запазят сегашните си названия, а ръководителите им ще получат статут на губернатори, показва ТАСС.

Временно изпълняващите длъжността губернатори на новоприсъединените към Руската федерация субекти ще бъдат назначени от президента в период до 10 дни от анексирането им и те ще извършват тези функционалности до избора на титуляри. Правителствата на четирите региона ще бъдат образувани от и.д. губернатори в сходство с съветското законодателство, прецизира ТАСС.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР