Съветът на федерацията (долната камара на руския парламент) ратифицира днес

...
Съветът на федерацията (долната камара на руския парламент) ратифицира днес
Коментари Харесай

И Съветът на федерациите одобри анексирането на окупираните от Русия територии

Съветът на федерацията (долната камара на съветския парламент) ратифицира през днешния ден единомислещо договорите за анексиране на отчасти окупираните територии на Луганска, Донецка, Запорожка и Херсонска област на Украйна в състава на Руската федерация, оповестиха осведомителните организации, представени от БНР. 

Държавната дума през вчерашния ден утвърди анексирането на украинските територии, откакто в неделя президентът Владимир Путин внесе в долната камара съответните проектозакони. В края на септември, в тези региони, се организира гласоподаване, наказано от Запада и Киев като " фарс ". На него, както оповестиха прокремълските управляващи в окупираните украински територии, по-голяма част от популацията се е произнесло за присъединение към състава на Руската федерация. Депутатите в Държавната дума на Русия в понеделник единомислещо поддържаха анексирането на следените от съветската войска територии в Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област.

В сходство с препоръчаните от президента Владимир Путин федерални конституционни закони новите райони влизат в състава на Руската федерация като четири обособени субекта. До 1 януари 2026 година ще работи временен интервал, през който  районите ще се интегрират в икономическата, финансовата и правната система на Русия. От 1 януари следващата година на всички места се вкарва съветската рубла. Дотогава се позволява потреблението и на украинската гривна. „ Растат действителните закани за живота и сигурността на хората, грубите и всеобщите нарушавания на правата на индивида, в това число дискриминация и гонене поради национална принадлежност, език, изповедание и политически убеждения. Ние реагираме не на измислени закани в далечни страни. Ние пазиме нашите граници, нашата татковина, целия наш народ ". Това съобщи пред депутатите в Думата в понеделник външният министър Сергей Лавров, в качеството си на специфичен представител на президента по утвърждението на договорите
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР