Съветът на Европа отправи остри критики към френската полиция заради

...
Съветът на Европа отправи остри критики към френската полиция заради
Коментари Харесай

Съветът на Европа: Френската полиция използва прекомерна сила

Съветът на Европа насочи остри рецензии към френската полиция поради случайни арести и потребление на несъразмерна мощ при разпръскването на митингите против оспорваната пенсионна промяна. Дуня Миятович, комисар по правата на индивида на Съвета на Европа, е безапелационна, че искащите да се съберат спокойно французи би трябвало да бъдат предпазени от " полицейска грубост ". Тя прикани управляващите в Париж да зачитат правото на митинг, описвайки обстановката като " притеснителна ".
Предупреждението идва на фона на многохилядните митинги в цялата страна, проведени от профсъюзи и леви партии. Полицията употребява водни оръдия, палки и сълзотворен газ против буйстващи вандали, от които обаче пострадаха и стотици спокойно протестиращи.  Профсъюзите предизвестиха, че митингите излизат отвън техен надзор и приканиха управляващите да отсрочат промяната, с цел да успокоят ситуацията, преди да се случи покруса.
Общественото неодобрение в Петата република се разпали с нови сили след скорошно телевизионно изявление на Еманюел Макрон. Опозицията го упрекна, че е " президент на богатите ", откакто бе видян да смъква скритом под масата първокласен ръчен часовник от китката си. Клеменс Гете, народен представител от лявата партия " Непокорна Франция ", разяснява, че действието е изключително цинично на фона на изказванията му, че работещите на минимална заплата имат невиждана покупателна дарба.
Докато Франция пламти от митинги против повдигането на пенсионната възраст, прилежаща Германия е блокирана от национална транспортна стачка с искане за почтени заплати. Синдикатите " Верди " и EVG предизвестиха, че страната остава без публичен превоз. Блокирани са интернационалните летища. Железниците предложиха на пасажерите си да поемат на път още в неделя, в случай че желаят да стигнат задачата си. Градският превоз не работи в 7 от 16-те федерални провинции. На митинг излязоха и чиновниците по поддръжката на автомагистралите, което докара до тапи и затваряне на сектори. Както демонстрират допитванията, стачката се поддържа от 55 на 100 от германците.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР