Съветът на ЕС призовава Русия да намали ескалацията, да спазва

...
Съветът на ЕС призовава Русия да намали ескалацията, да спазва
Коментари Харесай

Съветът на ЕС: Русия да намали ескалацията

Съветът на Европейски Съюз приканва Русия да понижи ескалацията , да съблюдава интернационалното право и да стартира градивен разговор въз основа на съществуващите механизми.

" Съветът осъжда продължаващите нападателни дейности и закани на Русия против Украйна и я приканва да понижи ескалацията, да съблюдава интернационалното право и да стартира градивен разговор въз основа на съществуващите интернационалните механизми ", се споделя в изказване.

Съветът на Европейски Съюз също по този начин показва поддръжка за суверенитета на Украйна и други източни сътрудници. " Европейски Съюз удостоверява още веднъж непоколебимата си поддръжка за независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на Украйна и другите сътрудници от Източното съседство в границите на техните интернационално приети граници ", се споделя в изказването.

Отбелязва се, че всяко предизвикателство пред европейската сигурност визира директно Европейския съюз. " Европейската сигурност е неделима и всяко предизвикателство към европейската система за сигурност визира сигурността на Европейски Съюз и неговите държави-членки ", се споделя в текста.

В документа се показва, че Съветът удостоверява още веднъж фокуса на Европейски Съюз върху съдействието и координацията със Съединени американски щати, НАТО, Украйна и други страни сътрудници.

Освен това в изказването се акцентира смисъла на укрепването на потенциала на Европейски Съюз и неговите сътрудници да реагират на кибернетични и хибридни офанзиви , манипулативна информация и дезинформация.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР