Съветът на директорите на американската компания HP отново отхвърли сливане

...
Съветът на директорите на американската компания HP отново отхвърли сливане
Коментари Харесай

HP отново отхвърли предложение за сливане с Xerox

Съветът на шефовете на американската компания HP още веднъж отхвърли обединение с корпорацията Xerox, заяви ТАСС.

" Повтаряме, че вниманието на съвета на шефовете на HP е ориентирано към обезпечаването на устойчива изгода за акционерите на компанията в дълготрайна вероятност ", се показва в писмо на генералния шеф на HP Енрике Ларес и ръководителя на съвета на шефовете Чип Берг, представено от Си Ен Ен.

Във вашето писмото с дата 6 януари, отнасящо се до финансирането, не е обиден главният проблем, който се състои в това, че предлагането на Xerox доста подценява HP и по тази причина не предстои на разискване, се показва още в писмото.

По информация на Си Ен Ен на 6 януари управлението на Ксерокс е уведомило HP, че разполага с 33 милиарда $, които Xerox е подготвен да изплати при обединение с HP. В това писмо е имало наново предложение за обединение.

Ксерокс е предложил на акционерите на HP 22 $ за акция, включващи 17 $ в брой и 0,137 акции на Ксерокс за всяка акция на HP съгласно писмо от 5 ноември 2019 година, отбелязва Ройтерс.

HP, който създава компютри и принтери, уточни през ноември, че е отворен да изследва предложение за обединение с Xerox, признавайки възможните изгоди от консолидация.

Съветът на шефовете на HP тогава отхвърли първичната оферта за придобиване от Xerox на стойност близо 33,5 милиарда $, напомня Българска телеграфна агенция.

HP уточни, че в препоръчаната договорка в пари и акции действителната й стойност е подценена и съветът се притеснява от несъразмерните размери на дълга при вероятно обединение.

Секторът на принтерите изпитва усложнения от години, защото разрасналото се електронно предаване на информация понижи потребността от принтирани писма и документи. HP и Xerox получават приходите си от продажбата на принтери и консумативи за тях.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР