Съвет №1: Подгответе брашното правилно преди да започнете с месенето.

...
Съвет №1: Подгответе брашното правилно преди да започнете с месенето.
Коментари Харесай

Тайната за приготвяне на перфектното домашно тесто

Съвет №1: Подгответе брашното вярно преди да започнете с месенето. Задължително го пресейте. Така освен ще го почистите от примесите, само че и ще го наситите с в допълнение количество въздух, а това е значимо за бухването на тестото.
Съвет №2: Не добавяйте прекомерно доста брашно. Количеството, от което се нуждаете, с цел да съберете тестото в гладка, еластична топка, ще зависи от вашата рецепта. Не се тормозете, в случай че тестото е лепкаво или даже малко лепкаво. То ще всмуква влагата, до момента в който си почива и се надига.
По-добре тестото да е малко лепкаво първоначално, в сравнение с да добавите повече брашно, че да стане компактен и неприветлив тестен артикул. Ако тестото ви е прекомерно лепкаво и не се събира - добавяйте единствено по 1 супена лъжица брашно едновременно.
Съвет №3: За да стане в действителност бухнало и меко. Може да добавите в него малко нишесте, разтворено във вода. Една супена лъжица грис на 0.5 л вода ще свърши същата работа.
Съвет №4: Тестото е като жив организъм и изискванията във вашата кухня (като мокрота и температура) могат да повлияят на бухването му. Може да е належащо малко повече или по-малко брашно, в сравнение с е посочено в рецептата, и повече или по-малко време за втасване или изпичане. Важно е да употребявате съставките за тестото, когато са със стайна температура като за задачата ги извадете от хладилника няколко часа преди месенето.
Съвет №4: Прясното мляко е съществена съставна част във всички предписания за тесто. Освен него, обаче, е добре да се налее половин чаша минерална вода или половин супена лъжица сода за самун, която сте угасили в оцет. Когато слагате квас, дано течността, която употребявате, да е с най-малко 30 градуса температура. За предпочитане е маята да е прясна, а не суха. Когато употребявате бакпулвер, изсипвайте го в непресятото още брашно, с цел да може и той да мине през ситото.
Съвет №5: Ако рецептата изисква потреблението на краве масло, не го разтопявайте. Тайната е маслото да се употребява на стайна температура и да се прибави в края на месенето. Използвайте по-малко течности, когато употребявате повече лой.
Съвет №6: Разделяйте яйцата на белтъци и жълтъци. Жълтъците се поставят в сместа още първоначално. Така кулинарното произведение ще има освен отличен усет, само че и присъщ искра. Белтъците се разрушават настрана и се прибавят напълно най-после.
Съвет №7: Направете тест, с цел да прецените дали тестото е втасало. След като се е вдигнало, то би трябвало да бъде почти с двоен размер от първичния. Използвайте транспарантна купа, с цел да прецените по-лесно какъв брой е повишено тестото. За да видите дали е повдигнато задоволително, притиснете два пръста до кокалчето в тестото. Ако вдлъбнатините останат, откакто извадите пръстите си, то е готово за работа.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР