Саудитският крал Салман осъди нападението във военна база във Флорида.

...
Саудитският крал Салман осъди нападението във военна база във Флорида.
Коментари Харесай

Саудитска връзка при нападение във военна база във Флорида

Саудитският крал Салман осъди нападението във военна база във Флорида. При офанзивата бяха убити четирима души, в това число стрелецът - жител на Саудитска Арабия.

Нападателят във военна база Пенсакола простреля трима и рани минимум осем души, преди самият той да бъде погубен. Стрелецът е чиновник на саудитските военновъздушни сили, който бил на образование в Съединените щати.

Американски медии оповестяват, че неговото име е Мохамед Саед Алшамрани. Институт, който следи джихадистката интензивност, твърди, че преди нападението той е разгласил къс манифест в Туитър и назовава Америка нация на злото.

ФБР към момента не може да дефинира претекстовете за офанзивата, само че се проверяват терористични връзки.
Рейчъл Рохас, специфичен сътрудник от ФБР: Към момента не можем да потвърдим какви са претекстовете на стрелеца да извърши този ужасяващ акт. Циркулира доста информация, само че ФБР работи единствено с обстоятелства, а сега тече следствие. Не можем да потвърдим и името на стрелеца.
Американският президент Доналд Тръмп заяви, че кралят на Саудитска Арабия Салман му се е обадил, с цел да изрази своите съболезнования, както и да осъди варварския акт.

В изказване саудитското министерство на външните работи твърди, че ще окаже цялостна поддръжка на следствието.

Рияд е основен съдружник на Вашингтон в Близкия изток. Двете страни от дълго време имат взаимни стратегии за боен продан.

Стрелбата във военновъздушната база във Флорида обаче слага въпроси по какъв начин се сортират задграничните военни, които идват на образование в Съединените щати.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР