Саудитският журналист Джамал Хашоги, който бе убит на 2 октомври

...
Саудитският журналист Джамал Хашоги, който бе убит на 2 октомври
Коментари Харесай

Тайм определи Хашоги за личност на годината

Саудитският публицист Джамал Хашоги, който бе погубен на 2 октомври в саудитското консулство в Истанбул, бе избран за персона на годината от американското списание "Тайм ". Той дели това отличие с още няколко публицисти, съобщи Франс прес.
Освен Хашоги измежду личностите на годината на сп. "Тайм " са задържаната филипинска журналистка Мария Реса, двамата мианмански кореспонденти на организация Ройтерс Ва Лоне и Куав Сое О, които са в пандиза в Мианма, както и работещите в американския вестник "Капитал газет ", чиято редакция бе нападната на 28 юни в Анаполис, щата Мериленд и бяха убити петима души.
Списанието съобщи, че тази година вниманието е ориентирано към бранителите на истината във войната, която се води против нея, съобщи Асошиейтед прес.
Наградените са част от "една по-обща битка, водена от безчет други хора по света ", се споделя в изказването на "Тайм ".
На второ място в класацията е президентът Тръмп, а на трето - специфичният прокурор Робърт Мълър, който проверява сигналите за съветска интервенция в американските президентски избори от 2016 година, отбелязва ТАСС.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР