Саудитските оперативни работници, които убиха и разчлениха опозиционния журналист ,

...
Саудитските оперативни работници, които убиха и разчлениха опозиционния журналист ,
Коментари Харесай

Убийците на Хашоги били обучени в САЩ

Саудитските оперативни служащи, които убиха и разчлениха опозиционния публицист, са минали военно образование в Съединените щати, заяви в. „ Ню Йорк Таймс ”, базирайки се на свои източници.

Обучените членове на загадка ядка, лоялни на принц, са минали образование по контракт, подписан от Държавния департамент на Съединени американски щати през 2017 година Те са били обучавани от основаната в Арканзас компания Tier 1, благосъстоятелност на частната компания Cerberus Capital Management.
 Заплахи за гибел против докладчик на Организация на обединените нации поради уличаване на Салман в убийството на Кашоги Заплахи за гибел против докладчик на Организация на обединените нации поради уличаване на Салман в убийството на Кашоги
Експерт по правата на Организация на обединените нации е получила смъртни закани от саудитските управляващи по време на общественото й следствие на убийството на Хашоги...

Американската компания съобщи, че курсът, който саудитците са минали, е отдаден на защитата и е предопределен да отбрани водачите на.

Вестникът няма информация, с която да удостовери, че американските чиновници, сключили контракта, са знаели, че оперативните лица са били ангажирани с отвличания и изтезания по заповед на принца.

Джамал Хашоги, прочут критик на саудитските управляващи, беше погубен на 2 октомври 2018 година в постройката на саудитското консулство в Истанбул, където пристигна за нови документи.

Отначало управляващите на Саудитска Арабия отхвърлиха гибелта на журналиста, само че по-късно Рияд трябваше да признае, че убийството на Хашоги е съзнателно. В края на 2019 година в Саудитска Арабия бяха наказани на гибел петима души по отношение на убийството.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР