Саудитската прокуратура поиска смъртни присъди за петима от общо 11

...
Саудитската прокуратура поиска смъртни присъди за петима от общо 11
Коментари Харесай

Судитската прокуратура поиска пет смъртни присъди за убийството на Хашоги

Саудитската прокуратура изиска смъртни присъди за петима от общо 11 обвинени за убийството на журналиста Джамал Хашоги през октомври в консулството на Рияд в Истанбул. Престолонаследникът Мохамед бин Салман не е забъркан, заключи обвиняването. Турция оцени обясненията като незадоволителни. Саудитската страна е срещу интернационално следствие и политизиране на случая.

Джамал Хашоги е бил погубен откакто „ договарянията “ за завръщането му в кралството от самоналожено заточение в Съединените щати са се провалили. Фаталната заповед пристигнала от ръководителя на екипа, който осъзнал, че не може да извърши задачата си. Отрядът е бил изпратен от заместник-шефа на саудитското разузнаване военачалник Ахмед ал Асири, само че престолонаследникът не е знаел за интервенцията, разгласи прокуратурата.
Шаалан ал Шаалан - прокурор: Престъплението е осъществено след битка, посредством използване на смъртоносна инжекция. Тялото е било разчленено от причинителите и изнесено от постройката.  Турция е предоставила записи за убийството на Хашоги на Саудитска Арабия Турция е предоставила записи за убийството на Хашоги на Саудитска Арабия
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че Турция е предоставила записи, свързани с убийството на саудитския публицист Джамал Хашоги, на Саудит...

Тленните остатъци са били предадени на " локален помощник " и още се търсят. Турция акцентира предумишления темперамент на убийството и прикани за откриване на поръчителите.
Мевлют Чавушоглу - министър на външните работи на Турция: Предварително са изпратени хора и надлежно съоръжение. Планирано е този човек да бъде погубен и разчленен.
Президентът Ердоган съобщи, че заповедта е пристигнала от най-високо място, само че надали от самия крал Салман. Случаят провокира световно отвращение, изправи Рияд пред риск от наказания и хвърли сянка върху личността на авторитетния престолонаследник принц Мохамед.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР