Саудитска Арабия, Япония и Австралия са сред страните, които искат

...
Саудитска Арабия, Япония и Австралия са сред страните, които искат
Коментари Харесай

Теч на документи разкрива натиск върху ООН за подмяна в данните за климата

Саудитска Арабия, Япония и Австралия са измежду страните, които желаят Организация на обединените нации да омаловажи нуждата за деяние против климатичните промени и замяната на изкопаемите горива. Документите също по този начин демонстрират, че някои богати народи слагат под въпрос заплащането на по-бедни страни, с цел да минават към зелени технологии.

Това е част от информацията, до която публицисти от Би Би Си са получили достъп. Разкритието идва дни преди годишната Международна конференция на Организация на обединените нации за климата. Форумът стартира на 31 октомври в Глазгоу.

Изтеклите документи се състоят от повече от 32 000 оферти за промени, направени от държавни управления, компании и други заинтригувани страни до екипа от учени, съставящ отчета на Организация на обединените нации, предопределен да събере най-хубавите научнообосновани хрумвания за това по какъв начин светът да се оправи с изменението на климата.

Саудитска Арабия да вземем за пример предлага изречения като „ нуждата от бързи дейности за понижаване на потреблението на изкопаемите горива “ да бъдат отстранени от отчета. Австралия пък отхвърля заключението, че затварянето на въглищните електроцентрали е належащо, макар че прекратяването на потреблението на въглища е една от декларираните цели на конференцията COP26, която ще се организира през ноември в Глазгоу.

Бразилия и Аржентина, които са най-големите производители на говеждо месо и фуражни култури в света, изрично оспорват доказателствата в отчета, че намаляването на потреблението на месо е належащо за понижаване на излъчванията на парникови газове.

Коментари на Швейцария са ориентирани против концепцията разрастващите се страни получат финансова поддръжка от богатите страни, с цел да реализиран задачите за понижаване на нездравословните излъчвания.

Редица най-вече източноевропейски страни настояват, че отчетът би трябвало да бъде по-позитивен по отношение на ролята, която нуклеарната сила може да играе за реализиране на задачите на Организация на обединените нации по климата. Индия отива още по-далеч, като твърди, че „ съвсем всички глави на документа съдържат пристрастия против нуклеарната сила “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР