Саудитска Арабия върна обществените киносалони след 35 години забрана. Пробивът

...
Саудитска Арабия върна обществените киносалони след 35 години забрана. Пробивът
Коментари Харесай

Отново има киносалони в Саудитска Арабия

Саудитска Арабия върна публичните киносалони след 35 години възбрана. Пробивът пристигна с прожекция за защити фенове от двата пола на холивудския шлагер " Черната пантера ". Това е следващ стадий от промените за отваряне на страната, които престолонаследникът принц Мохамед бин Салман подхваща с поддръжката на краля.


Пуканки, кожени седалки и мраморни тоалетни - по този начин посрещна първите си фенове първият кинокомплекс в Рияд, построен от американска верига салони. Филмите ще минават през утвърждение на цензурата, която не подмина и премиерата единствено с предложения. Сцените на принуждение в " Черната пантера " не бяха отстранени, само че целувката на финала не оцеля. Утре е първата прожекция за необятната аудитория.
Адам Арон - американска верига киносалони AMC: Насочени сме към фамилиите. Ще бъде смесено, мъже и дами, само че обвързани - брачен партньор, брачна половинка и техните деца. Рияд обаче има седем милиона поданици, а ние сме единственото кино, тъй че ще бъдем цялостни всеки ден.
Плановете са до 2030-та година Кралството да има 300 киносалона с общо 2 хиляди екрана. Само първопроходците от американската верига ще изградят 40 салона през идващите пет години.
Хунайса Сейфари - зрителка: Изглежда съм свидетелка на част от историята. Надявам се проектите за 40 салона през идващите пет години да се осъществят, което е и част от развиването и отварянето на Саудитска Арабия.
На първо време обаче множеството фенове на Седмото изкуство в Кралството ще би трябвало да карат до Бахрейн или Обединените арабски емирства. От това лято пада възбраната за дами зад кормилото в Саудитска Арабия, страната върна концертите и груповите занимания. Реформите са част от проекта " Визия 2030 " на принц Мохамед бин Салман. Целите са по-високо вътрешното ползване и нови работни места на фона на ниските цени на петрола.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР